Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Anitivirový program pro a proti

Od: jasa® odpovědí: 8 změna:

Rádcové doporučovali jste tu antivirový program Avast free. Zajímaly by mě vaše zkušenosti - jeho výhody a nevýhody oproti AVG free.

Děkuji za odpovědi

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kangaroo*
hodnocení

3x

Ani Avira Free není špatná :)

Dcera mi přinesla notebook že je nějaký divný. . .Spustil jsem Avast v režimu kontroly při nabíhání systému a nestačili se divit. Přesto že běží a pravidelně se aktualizuje tak našel sám po sobě 7 infikovaných souborů které přitom byly ve složce založené v počítači před rokem takže ji zcela zákonitě musel avast prohledávat při instalaci nové veze před měsícem.
"Povzbuzen" takovou úspěšností jsem instaloval Spájbot a ten našel dalších 10 bordelů. Tím jsem s Avastem zkončil a přešel na Comodo. Avast už nikdy.

Zajimave, Avast pouzivam na dost PC po rodine uz leta a zadny problem. Mozne je ale vse. Navic oddeluji admin a uzivatelske ucty a podobne. Potom to funguje jak ma.

Já proti němu taky nikdy nic neměl. Sám jedu na Linuxu tak antivir nepotřebuju ale když jsme pořídili dceři notebook a do školy musela mít CADy tak jsem jí tam avast dal. Po čase si to řeklo o novou registraci a protože s ním problémy nebyl dal jsem ho tam znova. Po měsíci ale přišla že to má strašně pomalý a v prohlížeči jí vyskakují reklamy i přes zapnutý adblock tak jsem si ho vzal do parády a zhrozil se.
Pro mě Avast zkončil. To už je účinnější dobrý firewall bez antiviru a každou změnu v počítači schvalovat. Než takovýhle skoro antivir.
Mimochodem - před přechodem na Linux jsem používal Norton internet security. To je prostě o dvě třídy výš. Jenže bohužel nedělají lipht verzi zdasma.

ladinpraha*
hodnocení

2x

Pro mě je rozhodující, že Avast používám spoustu let bez jediného problému. Proto jsem nikdy neměl důvod zkoušet nějaký jiný antivir. I v mém okolí většina skončila u Avastu, přestože vyzkoušeli AVG a jiné programy.

hodnocení

Děkuji všem za čas, odpovědi a zkušenosti. (obodovala bych všechy, ale není tu na to kapacita :) ) Doma i v práci máme právě AVG. Doma ho sice nemáme dlouho cca rok (původně jsme měli Avast, ale manžel ho právě na základě nových referencí přeinstaloval hlavně prý kvůli rychlosti a úspěšnosti najít viry). Zatím s ním nemáme žádný problém. Chtěla jsem si jen udělat obrázek, když tady tolik lidí lobovalo za Avast, tak proč.

hop®

Jsem zastáncem AVG, sám mám placenou verzi a kamarádům po dohodě instaluji verzi FREE, zatím jsme všichni spokojeni.
Nové verze programu jsou už slušně optimalizovány, navíc tento antivir neotravuje reklamami a necpe do počítače další vir - GoogleChrome, narozdíl od Avastu...

hodnocení

0x

dle mé zkušenosti AVG potřebuje více systémových prostředků než AVAST a proto na starších PC více zpomaluje práci; to se projevuje hlavně při plánovaných kontrolách, při běžném provozu to není až tak znát, ale rozdíl tam je; doma manželka používá AVAST, já Norton Internet Security a v zaměstnání AVG; je to fakt o výkonu PC, pokud máte alespoň dvoujádrový procesor a 4G RAM, není až tak poznat rozdíl; nehodnotím ochranu proti virům, to si můžete přečíst v různých testech, každý antivir najde něco ...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]