Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
profíkům asi přijde můj dotaz stupidní, ale já jsem zmatená. Na počítači mám jak AVG, tak i Advanced SystemCare 7. Je každé na něco jiného nebo je to stejné. Teď mi AVG hlásí, že končí licence a mám koupit plnou verzi. Když ji nekoupím, tak co se stane? Ten Advanced to bude chránit sám nebo je třeba oba dva programy nebo se naopak spolu tlučou? Mám AVG odinstalovat a stáhnout např. ze Slunečnice znovu? Prosím o vysvětlení, tedy o takové počítačové doučko nebo spíše základy. Díky moc.
AVG je antivirus. Antivirus může být v PC jenom jeden. Já už spoustu let používám AVAST free a nikdy se nevyskytl žádný problém. Stáhnout se dá třeba tady. Před jeho instalací je třeba odinstalovat AVG a při instalaci AVASTu nainstalovat jenom čistý AVAST bez McAfee - nutno odškrtnout políčko.
ASC7 je program pro optimalizaci systému. Na občasné vyčištění PC je podle mě mnohem lepší CCleaner.
Odinstaloval bych tedy AVG i ASC a nainstaloval AVAST free.
doplněno 12.04.14 18:46:AVG i AVAST jsou antivirové programy, stejně jako řada dalších. V PC ale může být nainstalovaný jenom jeden, protože se obvykle spolu nesnesou.
doplněno 12.04.14 18:56:Určitě zvládneš. Odinstaluj nejdřív AVG a ASC 7. Nainstalovat AVAST je pak snadné. Na e-mail ti pošlou registrační klíč, který platí rok. Takže jenom jednou za rok požádáš o nový klíč.
Chtěl jsem napsat přesně to samé, co @ladinpraha
Lepší alternativou antiviru AVG je Avast free.
ASC 7 nedoporučuji používat, může neopravitelně shodit celý systém, stává se to.
Lepší alternativou je již nabízený Ccleaner.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.