Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

.pif + velikost okna

Od: adecko® odpovědí: 3 změna:

Dobrý den.

Potřebovala bych radu k následujícímu problému: potřebuji pod win7 spustit soubor .bat , který obsahuje nastavení nějakých proměnných a spuštění dosáckého progarmu. Když to spouštím z plochy pomocí .pif (v lnk jsem neobjevila jak eventuálně přidat vlastní autoexec.nt a config.nt), výsledné okno je poměrně miniaturní a nepodařilo se mi ho nijak zvětšit. Celoobrazovkový režim nelze. Maximalizované či normální okno vyjde nastejno - výše popsaná "blecha". Kde dělám chybu? Je nějaká šance dosáhnout většího okna nebo u lnk zadat vlastní config?

Děkuji za odpovědi a přeji stálé zdraví. A.D

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, nejsem si jistý, že jsem dotaz zcela pochopil. Ale, zkusil bych program Total commander, který lze maximalizovat a v něm soubor BAT otevřít (zobrazit) také v okně maximalizovaném. Zdravím!

slunecnice.cz/...

doplněno 11.04.14 09:36:

Soubor PIF je zástupce od spustitelného DOSovského souboru. Zkusil bych DOSBox, ale není pro OS WIN-7 - ovšem, možná by tam fungoval nebo u něho nastavit kompatibilitu s OS WIN-XP. slunecnice.cz/...

hodnocení

Nevyjádřila jsem se patrně dost srozumitelně. Já potřebuji pomocí souboru .bat spustit dosovský program a toto výsledné okno zvětšit. A problém mám když ta ikona kterou ten .bat spouštím je typ .pif. A.D

hodnocení

0x

Zkuste nastavit velikost okna (písma). Až se vám to malé okno otevře, klikněte vlevo nahoře, vyberte výchozí a nastavte potřebné. Nevím, jestli to pomůže, nemám žádný pif:(

doplněno 11.04.14 09:37:

Jo, a lepší je používat soubory .cmd. I když netuším, jestli to dneska není to samé, ale dříve nebylo.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]