Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Šířka úvodky na FB

Od: mrnousek* odpovědí: 4 změna:

Zdravím *slunce*

Chtěla bych si v grafickym programu vytvořit vlastní úvodku na BF, ale nevím jak mám udělat poměr stran, aby to nebylo ořezané.. Poradíte? :)

mrňousek

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

iz*
hodnocení

2x

Stáhni si přiložený obrázek, je v měřítku, takže by to mělo být snadné. Doporučuji úvodní fotku uložit jako 100 % jpg nebo jako png a nechat FB upravit fotku - většinou to vyjde o něco lépe, než když fotku zkomprimuješ už v PC.

doplněno 10.04.14 19:55:

Pozor: Nestahuj fotku z odpovědi, ale z odkazu (tam je v měřítku 1:1)

doplněno 10.04.14 20:23:

@ Ronyx: Ano, zkratku FB používám pro Facebook. BF(U) jsem nepoužila ...

Šířka úvodky na FB
mrnousek*
hodnocení

Děkuju moc :)

ronyx*
hodnocení

2x

Zdravím,
BF je předpokládám Facebook (FB).
Poměry jsem nezjišťoval, ale zkusil jsem na jedné FB stránce pomocí jedné funkce v pohlížeči provést kontrolu prvku a vypadlo na mne, že úvodní fotka tam má rozměr 851x315pixelů. Jak moc je či není oříznutá netuším.
Takže můj (laický) postup by byl asi následující:
- vzal bych to, co tam chci dát (fotku apod.), upravil bych si to na výše psaný rozměr a zkusil to na stránku dát
- podle výsledku (ořezané nebo dobré) bych postupoval dál (nechat či upravit a nahrát upravené)
Pokud by se mělo jednat o grafický objekt dělaný "na míru" a případné úpravy (pokud by to nevyhovovalo) by byly příliš pracné či složité, vytvořil bych si v tom grafickém programu jednoduchý obdélník o odhadnutých rozměrech a do něj bych si umístil několik bodů tak, abych po nahrátí na stránku viděl, jak moc se to ořezalo (nebo jestli to nemá být větší) - např. bych tam udělal body v mřížce tak, aby jejich vzdálenost od krajů obrázku a také vzájemně mezi body byla třeba 20 pixelů. Pak by bylo pěkně vidět, co případně chybí. No a podle tohohle testu bych teprve pak dělal ten objekt, který má být na míru a který tam chci mít.
Popis vypadá složitě, ale složité to není - je to takové "zkusím, jak vychází to, co znám (rozměry) a podle toho postupuju dál.

iz*

Metodu pokus_omyl bych nedoporučovala. FB si jak známo ponechává vše, co na něj kdo nahraje, takže bych tam radši dala až výslednou fotku.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]