Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pomalý a zasekaný notebook

Od: simonka odpovědí: 5 změna:

Ahoj, mám starší notebook Asus EEE. Dřív normálně jel bez problémů a jednou se z ničeho nic začal sekat a od té doby je to horší a horší. Hledala jsem radu na internetu a píšou tam, abych přeinstalovala windows. Ale nechce se mi do takového střepu kupovat nový windows. Nevíte co s tím? Jestli existuje nějaký jiný OS zdarma, popř. jak ho nainstalovat? Nebo uplně jiná možnost? Díky

P.S.: žádný vir v PC nemám a vyčistila jsem ho asi milionkrát.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

joudic*
hodnocení

4x

windows si nechte preinstalovat nekym mladym, nebo zkusenym, nic vas to stat nebude :) :) ale jinak to muze byt jen obycejne moc plny disk ...nekdy dela neplechu, kdyz je v cd mechanice zbytecne nejake cedecko

hodnocení

0x

Aa vy nemáte originální Win? Pokud máte, tak vás to nic stát nebude, jen trochu práce.

simonka
hodnocení

Ne, nemám. Notebook jsem kupovala z bazaru. A co mi říkali známí tak i tento win co tam mám je kradený.

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, zdarma existuje OS Linux. Je možné si ho stáhnout z internetu jako Live-CD, vypálit na disk jako obraz disku, nabootovat do něho a vyzkoušet si ho. Až následně je možnost instalace. OS Linux je vhodný pro starší PC a NTB, je výborný pro internet, ale není vhodný pro hry. Asi nejvíce je rozšířený Ubuntu, ale stačí i menší. Já používám SLAX v češtině.

Podívejte se viz odkaz. Zdravím!

slax.org/...

jardalive5*
hodnocení

0x

stahněte si zdrama CCLEANER a SPYBOT na www.stahuj.cz projeďte těmito čistícími programy notebook. Také si dejte pozor, jestli má notebook volný prostor na vzduch chladící procesor...notebook by měl být na pevné rovné podložce...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]