Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zablokovaný soubor Realtek

Od: fost49* odpovědí: 11 změna:

Dobrý den, sehnal jsem starší počítač, který nebyl podporovaný programem Realtek, a proto nešel zvuk. Teto program jsem si stáhnul a bylo na "nějaký čas" po problému. Po aktualizaci Windows XP, zvuk opět nešel. Realtek jsem měl stažený na flešce, tak jsem ho překopíroval a bylo zase vše v pořádku. Ale další aktualizace mi ho zablokovala tak, že už ani tato operace nezabírá. Mám ho zablokovaný někde v programu Windows a nedaří se mi najít způsob jak zvuk spustit. Zkoušel jsem najít audio v BIOSu(nevím, jestli by to pomohlo), ale nevím jak na to a jestli to pomůže. Poradí mi někdo? Děkuji.

Windows XP, základní deska Asus P5LD2

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

2x

Dobrý den, první rada je zakázat aktualizace (ale, u OS WIN-XP už stejně nebudou). Potom zkuste ve Správci zařízení u zvuk. karty nainstalovat korektní ovladač Realtek. Zdravím!

doplněno 10.04.14 12:07:

fost49 - Vy jste asi pouze zkopíroval několik souborů do složky, ale to nebude stačit. V nabídce START najděte Ovládací panely a tam Systém. V něm najdete Správce souborů. A tam uvidíte zařízení Realtek (zvuk. karta). Klepnutím pravým myšítkem na tuto položku najdete v nabídce Vlastnosti a tam instalaci ovladače. Ten buď již máte (jeho soubor) nebo si ho stáhnete, jak uvádí kolega - musí být ten správný pro tu kartu a pro OS WIN-XP. Je možné, že ve Správci zařízení je již nyní u zařízení Realtek otazník nebo vykřičník. A to zařízení nesmí být zakázáno a pracovat správně.

To by tam mělo být vidět.

doplněno 10.04.14 12:11:

oprava - omlouvám se - jde o Správce zařízení.

doplněno 10.04.14 12:51:

Panel Systém by měl být v Ovládací panely, ale kolega už Vám napsal jiný postup, jak ho spustit.

Pokud není chyba tam, tak je jinde - no, to je jasné. Možná projít ten Zvuk nebo se podívat do mixéru, zda není zvuk jen ztišen. Mixér by se mohl vyvolat asi takto START / Hledat a tam zapsat slovo "mixer" (bez uvozovek). A tam zkontrolovat nastavení pro zvuk, jestli není vypnutý nebo jen ztišený (šavličky nastavit na 50 procent). A restart PC po té poslední aktualizaci již proběhl?

fost49*
hodnocení

Mám otevřený správce zařízení, ale nemám tam Systém, k tomuto tématu jsou tam Zvuky a zařízení...nebo Výkon a údržba, tam jsem zvukovou kartu nenašel...

fost49*
hodnocení

Nenašel jsem tam žádný problém, všude je psáno: Stav: ovladač je povolen a řádně funguje. Ty kontroly, co jste mi napsal už mám za sebou, tam je vše taky v pořádku.. Po poslední aktualizaci (8.dubna) už restart proběhl a při spuštění se mi tam objevilo nějaké nahrávání na disk. Nějak jsem to nestihl přečíst o co šlo, ale myslím si, že to byla asi nějaká blokace do systému, nevím...

ben®

Dobrý den, tak, snad už jen "hloupé" rady. Máte přpojené a zapnuté repro k PC? Nemáte v konektoru JACK zasunutá sluchátka? Ikona zvuku na hlavním panelu (u hodin) není přeškrtnutá? Když na ní klepnete (zkusit obě myšítka), tak je tam vše v pořádku? Není v Ovládacích panelech také "speciální" panel pro Realtek a v něm špatné nastavení? Zdravím!

doplněno 10.04.14 14:04:

Tak, byla to trochu "šichta", ale hlavně, že už je zase ozvučeno. A nemáte zač.

fost49*
hodnocení

Moc jste mi pomohl poslední radou. Našel jsem ikonu správce zvuku a tam byl zakopaný pes. Když jsem přeinstalovával Realtek, nenapadlo mi podívat se na vývody do reproduktorů na zadním panelu. Ty se změnily.Byl tam přehozený vnější zdroj reproduktoru za vnitřní. Moc děkuji, mějte krásný den!

hodnocení

0x

Programem nejspis myslite ovladace? Je divne, ze by aktualizace vyradili ovladac, ale doporucuji stahnout nejnovejsi z webu vyrobce PC, nebo zakladove desky a preinstalovat.

fost49*
hodnocení

Jsem samouk, tak se v některých výrazech asi špatně vyjadřuji. Jakž takž znám základy, ale pouštím se i do větších akcí, zatím se mi daří. Jedná se o program Realtek Hiigh Definition Audio Driver. Už jsem ho přeinstalovával, ale nepomohlo to.Je nainstalovaný v Programu Files, takže nevím jak to myslel ´"Ben´´s instalací u zvukové karty...

doplněno 10.04.14 12:07:

Po poslední atualizaci, když jsem spustil počítač se mi ihned začalo něco nahrávat na disk, zřejmě nějaká blokace do systému. Alespoň si to myslím.

k2

Vite, co je "ovladač" (driver), k cemu slouzi a kde v OS najdete jejich prehled?

fost49*
hodnocení

Správa počítače-realtek-vlastnosti?

ladinpraha*

Pravým tlačítkem na Tento počítač - Vlastnosti - Hardware - Správce zařízení.

doplněno 10.04.14 12:38:

Podívej se, jestli nemáš otazník nebo vykřičník u nějakého jiného zařízení.

Zablokovaný soubor Realtek
fost49*
hodnocení

Díky za návod, jsem tam a mám tam hlášku, že toto zařízení pracuje správně...nevím co dál.

doplněno 10.04.14 12:41:

Realtek fugoval do doby poslední aktualizace 8.dubna 2014, je to verze Realtek 5.10.0.6037

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]