Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, sehnal jsem starší počítač, který nebyl podporovaný programem Realtek, a proto nešel zvuk. Teto program jsem si stáhnul a bylo na "nějaký čas" po problému. Po aktualizaci Windows XP, zvuk opět nešel. Realtek jsem měl stažený na flešce, tak jsem ho překopíroval a bylo zase vše v pořádku. Ale další aktualizace mi ho zablokovala tak, že už ani tato operace nezabírá. Mám ho zablokovaný někde v programu Windows a nedaří se mi najít způsob jak zvuk spustit. Zkoušel jsem najít audio v BIOSu(nevím, jestli by to pomohlo), ale nevím jak na to a jestli to pomůže. Poradí mi někdo? Děkuji.
Windows XP, základní deska Asus P5LD2
Dobrý den, první rada je zakázat aktualizace (ale, u OS WIN-XP už stejně nebudou). Potom zkuste ve Správci zařízení u zvuk. karty nainstalovat korektní ovladač Realtek. Zdravím!
doplněno 10.04.14 12:07:fost49 - Vy jste asi pouze zkopíroval několik souborů do složky, ale to nebude stačit. V nabídce START najděte Ovládací panely a tam Systém. V něm najdete Správce souborů. A tam uvidíte zařízení Realtek (zvuk. karta). Klepnutím pravým myšítkem na tuto položku najdete v nabídce Vlastnosti a tam instalaci ovladače. Ten buď již máte (jeho soubor) nebo si ho stáhnete, jak uvádí kolega - musí být ten správný pro tu kartu a pro OS WIN-XP. Je možné, že ve Správci zařízení je již nyní u zařízení Realtek otazník nebo vykřičník. A to zařízení nesmí být zakázáno a pracovat správně.
To by tam mělo být vidět.
doplněno 10.04.14 12:11:oprava - omlouvám se - jde o Správce zařízení.
doplněno 10.04.14 12:51:Panel Systém by měl být v Ovládací panely, ale kolega už Vám napsal jiný postup, jak ho spustit.
Pokud není chyba tam, tak je jinde - no, to je jasné. Možná projít ten Zvuk nebo se podívat do mixéru, zda není zvuk jen ztišen. Mixér by se mohl vyvolat asi takto START / Hledat a tam zapsat slovo "mixer" (bez uvozovek). A tam zkontrolovat nastavení pro zvuk, jestli není vypnutý nebo jen ztišený (šavličky nastavit na 50 procent). A restart PC po té poslední aktualizaci již proběhl?
Mám otevřený správce zařízení, ale nemám tam Systém, k tomuto tématu jsou tam Zvuky a zařízení...nebo Výkon a údržba, tam jsem zvukovou kartu nenašel...
Nenašel jsem tam žádný problém, všude je psáno: Stav: ovladač je povolen a řádně funguje. Ty kontroly, co jste mi napsal už mám za sebou, tam je vše taky v pořádku.. Po poslední aktualizaci (8.dubna) už restart proběhl a při spuštění se mi tam objevilo nějaké nahrávání na disk. Nějak jsem to nestihl přečíst o co šlo, ale myslím si, že to byla asi nějaká blokace do systému, nevím...
Dobrý den, tak, snad už jen "hloupé" rady. Máte přpojené a zapnuté repro k PC? Nemáte v konektoru JACK zasunutá sluchátka? Ikona zvuku na hlavním panelu (u hodin) není přeškrtnutá? Když na ní klepnete (zkusit obě myšítka), tak je tam vše v pořádku? Není v Ovládacích panelech také "speciální" panel pro Realtek a v něm špatné nastavení? Zdravím!
doplněno 10.04.14 14:04:Tak, byla to trochu "šichta", ale hlavně, že už je zase ozvučeno. A nemáte zač.
Programem nejspis myslite ovladace? Je divne, ze by aktualizace vyradili ovladac, ale doporucuji stahnout nejnovejsi z webu vyrobce PC, nebo zakladove desky a preinstalovat.
Jsem samouk, tak se v některých výrazech asi špatně vyjadřuji. Jakž takž znám základy, ale pouštím se i do větších akcí, zatím se mi daří. Jedná se o program Realtek Hiigh Definition Audio Driver. Už jsem ho přeinstalovával, ale nepomohlo to.Je nainstalovaný v Programu Files, takže nevím jak to myslel ´"Ben´´s instalací u zvukové karty...
doplněno 10.04.14 12:07:Po poslední atualizaci, když jsem spustil počítač se mi ihned začalo něco nahrávat na disk, zřejmě nějaká blokace do systému. Alespoň si to myslím.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.