Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

RAID 0 - jaky box?

Od: harryho* odpovědí: 11 změna:

Ahoj,

nemuzu nic najit, extuje vubec?

Pozadavky:

-pro 2x IDE HDD

-mirrorovani

Dik

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mirex*
hodnocení

2x

Pro IDE disky (nepíšete jestli 2,5 nebo 3,5") budete externí box shánět těžko. Pro SATA to problém není, např. tady.

lmgify
hodnocení

0x

RAID 0 neni mirroring, ale stripping (Wikipedia).

harryho*
hodnocení

No jasne, myslel jsem RAID 1, ale i kdyby RAID 0,zakladem je, jestli vubec existuje takovy "box". Pak uz je to jen otazkou nastaveni, resp. co radic umi. Problem je, ze at hledam jak hledam, vypada to, ze zadny IDE "box" neexistuje?

lmgify
hodnocení

0x

Jak to chces pripojit k PC? Pres IDE kabel, USB, Ethernet, ...? Google neco vraci.

harryho*
hodnocení

Ale vzdyt to je v tuto chvili uplne jedno prece... ale kdyz uz jsme u toho, nejlepe nejrozsirenejsi USB. Jeste jsem teda nevidel pripojovat pres IDE kabel NAS k PC...

lmgify

Jeste jsem teda nevidel pripojovat pres IDE kabel NAS k PC...
Ze jsi to nevidel jeste neznamena, ze to neexistuje :)

Mimochodem, kdyz slysim, ze nekdo chce pripojit NAS pres USB, tak chci delat tohle: *zed*

harryho*
hodnocení

Doprcic, otazka jasne polozena, proc se hrabete v aktualne nepodstatnych vecech?

Vase odpovedi jsou uplne zbytecne a ego si chodte honit jinam. K tomuhle tento web neni.

mirex*

Jestli vám na těch IDE discích tolik záleží, napadá mne ještě toto řešení. Nebo něco podobného s kšandou, aby se to tam vešlo.

harryho*
hodnocení

To neni spatne...dekuji.

Mohu nakoupit jine, ale proc. Chyby nemaji, jsou v dobre kondici. Casem bych zamenil na SATA, kdyz by to box umoznoval. Jeste jestli by se to s tema redukcema velso do nejakeho nasu ted aktualne.

lmgify

Doprcic, otazka jasne polozena, proc se hrabete v aktualne nepodstatnych vecech?

Jak muze byt otazka polozena jasne, kdyz tam pulka veci chybi? Z tvojich otazek je jasne, ze problematice vubec nerozumis a tak jsem se snazil zjistit ty dalsi nezbytne parametry a ty regujes jako mental. Kdyz mi nekdo tvrdi, ze si plete zalohu (mirroring) a pripojeni (stripping) a vysledkem toho misto RAID1 hleda RAID0, ze je mu jedno, jakym rozhranim se to pripoji a nespecifikuje, ze hleda externi box, ... tak je mi jasne, ze do toho vubec nevidi a kdyz se mu nekdo snazi poradit, tak si mysli, jaky je mistr sveta a urazi se.

Vase odpovedi jsou uplne zbytecne a ego si chodte honit jinam

S takovymhle postojem se nikdy nic nedozvis a skoncis jen s dalsi zbytecne drahou krabici, ktera nebude zpulka tak dobra, jakou by ti lide jinak poradili.

Ja jen lituji, ze jsem na tebe zbytecne vyplytval par minut, ktere jsem mohl vyuzit na radu pro nekoho, kdo si nemysli, ze sezral vsechnu moudrost sveta.

harryho*
hodnocení

Za tu dobu, co tady teda podle Vas ztracite cas jsem se poptal i jinde. Zabyvate se s prominutim prozatim nepodstatnymi detaily. Dotaz byl polozen jasne, ze jsem se uklepl ve zpusobu zapojeni disku se stane, ale to na vysledku zatim nic nemeni. Co jsem zjistil, tak pro ide disky nasy moc delany nebyly, pokud ano, tak nejsou uz moc nikde k sehnani. Byvaly s nemi pomerne dost problemy, s kompatibilitou, spolehlivosti, mizernou konektivitou.

Tak jste se neco priucil, Šalamoune.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]