Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

DVD mechanika

Od: bluerush odpovědí: 12 změna:

Dobry den chtel bych se zeptat jak poznam jestli moje DVD mechanika umi vypalovat DL (Double Layer) disky.

Mam mechaniku hp DVD-RAM UJ8DB SATA CdRom Device. Potrebuji vypalit video na DVD-DL 8,5GB, jelikoz ma 7,1GB, ale nechci zbytecne kupovat disk, na ktery pak moje mechanika nebude umet zapisovat.

Dekuji za odpoved.

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

bluerush
hodnocení

A rouvnou i stejny dotaz ohledne Blu-ray disku. :)

Udávají DVD +/-RW DL takže by to mělo umět, ale Blue-Ray těžko.

bluerush
03.04.14 07:04
hodnocení

diky

Jinak - vypalovat video na double layer DVD je zbytečnost, stačí použít free program SHRINK, který smrskna video na polovic bez znatelné ztráty kvality. Tento program je přímo určen na tyto účely, aby obsah dvouvrstvého DVD se dal vypálit na jednovrstvé.

bluerush
hodnocení

jenze kazdou kompresi ztracis kvalitu a jelikoz tohle je koncert symfonickeho orchestru tak nechci kazit zvuk

Komprese se v tomto případě týká jen obrazu a ztráta kvality videa je nepostřehnutelná, zvuk zůstává nezměněn zabírá z pohledu kapacity DVD zanedbatelnou část.

bluerush
hodnocení

Dekuji za radu ale presto zustavam u double layer dvd ..vyzkousel sem tu kompresi v tom programu a z videa zbyly pouze "barevne kosticky" ..jak uz jsem psal tak film ma 7.1GB a stahnout ho na 4,7GB bez vyrazneho zhorseni kvality by bylo bez nadsazky "kouzlo". Aspon jsem se znovu ujistil ze opravdu zadny takovy program neexistuje. Dekuji za snahu ale opravdu bych spise potreboval mit jistotu ze ta moje mechanika zvladne vypalovat na double layer disky.

jofa*

Jestli vypalovačka umí DVD-DL, tak to si můžete ověřit např. v Neru 9. Tam při - vypálit film, Vám ukáže typ vypalovačky a zadáte možnosti a tam se objeví jestli umí DVD-DL. Alespoň u mne to tak je.

Asi by takové dignostiky měl být schopen každý vypalovací program. Přikládám snapshoty vypalovacího pluginu z totalcommanderu a z ashampoo X

DVD mechanika
DVD mechanika #2

Tady píšou, že dvouvrstvé umí.

doplněno 03.04.14 18:43:

Jak píše @jofa zjistit to můžete ve vypalovacím programu. Já mám CDBurnerXP tam stačí zmáčknout CTRL+R a ukážou se Informace o zařízení a tam i podporovaná média. Nebo v ImgBurn je to v Nástroje - mechanika - podporované funkce.

Podobně by to mělo jít najít v "každém"vypalovacím softu.

To že to zvládne jsem psal už v prvním přízpěvku :)

doplněno 03.04.14 19:29:

A že ze SHRINKu lezly čtverečky? To je dost přehnané tvrzení. Komprese videa spočívá v jiných algoritmech než je snižování zobrazovacích bodů...

bluerush
hodnocení

Bohuzel je to tak ... chapu ze film co ma 5 gb kdyz zmensim na velikost klasickeho dvd tak je to neznatelne ale v mem pripade jsem se "ctverecky" opravdu neprehanel.

Dekuju za tu stranku se specifikacema.

Ja vim ze jsi to psal uz poprve, ale pusobilo to na me tak, ze si nejsi jisty. ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]