Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, je prolomení cizí wifi nějakým programem nezákonné? Díky.
Ti, co tvrdí, že je to nezákonné, by měli napsat konkrétní číslo zákona a paragraf.
Mohlo by se jednat o užívání cizí věci, ale to se týká jen věcí větší hodnoty (a jakou má vůbec hodnotu připojení? Cena nemusí být totéž co hodnota, a je vůbec připojení "věc"?) Podle mě se na to dá aplikovat akorát odpovědnost za vzniklou škodu, nicméně je otázka, zda a jaká škoda vůbec dotyčnému vznikla.
No tak to by melo.
Pokud ti jde o pripojeni k internetu, porid si svoje.
Doufam ze na to zakony jsou...
Pokud nekdo ke mne prijede na navstevu, klidne mu sve pripojeni poskytnu,o tom zadna...
pokud sousedovo wifi zasahuje můj dům,bydliště či dokonce ložnici kde spím,chová se špatně a nemorálně on..Sít ,kterou si ke mě ,bez mého souhlasu kdokoliv natahuje at už drátově či bezdrátově si můžu používat jak chci ...stejně jako můžu trhat jablka ze stromu,který je sice v něčí zahradě,ale větve přesahují na ulici,nebo do mojí zahrady...připojení není věc,nelze poškodit,navíc wifi záření škodí zdraví...Hulvát je ten kdo výkonem své wifi přesahuje zdi svého domu,ničí zdraví sousedům,škodí lidem v okolí i těm,kteří bezdrátové připojení nepoužívají...Takový hulvát nemá na nic právo a přesah jeho sitě je samozřejmě naprosto volně použitelný...
Tak to bych vás chtěl vidět, jak byste chtěl udělat, aby vaše wifi pokryla jen váš byt/dům, nevím, co je na tom za hulvátsví, že něčí wifi zasahuje i k vám, myslím, že vás to nijak neomezuje. To by byl pak hulvát každej.. Televize, Rádio, Řidiči automobilů projíždějících okolo, atd... Mně třeba do bytu dost silně zasahuje několik AP ze základní školy, a nevšímám si, že by mne to nějak omezovalo, nebo dokonce vadilo...
§ 230
Neoprávněný přístup k počítačovému systému a nosiči informací
(1) Kdo překoná bezpečnostní opatření, a tím neoprávněně získá přístup k počítačovému systému nebo k jeho části, bude potrestán odnětím svobody až na dvě léta, zákazem činnosti nebo propadnutím věci.
(2) Kdo získá přístup k počítačovému systému nebo k nosiči informací a
a) neoprávněně užije data uložená v počítačovém systému nebo na nosiči informací,
b) data uložená v počítačovém systému nebo na nosiči informací neoprávněně vymaže nebo jinak zničí, poškodí, změní, potlačí, sníží jejich kvalitu nebo je učiní neupotřebitelnými,
c) padělá nebo pozmění data uložená v počítačovém systému nebo na nosiči informací tak, aby byla považována za pravá nebo podle nich bylo jednáno tak, jako by to byla data pravá, bez ohledu na to, zda jsou tato data přímo čitelná a srozumitelná, nebo
d) neoprávněně vloží data do počítačového systému nebo na nosič informací nebo učiní jiný zásah do programového nebo technického vybavení počítače nebo jiného technického zařízení pro zpracování dat,
bude potrestán odnětím svobody až na tři léta, zákazem činnosti nebo propadnutím věci.
... a další
Jasné,že to je nezákonné.Ale kdo se to doví?Vždyt jsou i programy a návody,jak prolomit sousedovic vifi.Jedna věc.Když si někdo dá vifi router,musí počítat,že tok dat bude mít poloviční.A vy vlastně mu berete pouze z toho,co jde do eteru.Pokud se nepřekecnete,tak se nikdo nic nedoví a nic nebude trestné.Není žalobce,není soudce.
Vysvětlím.Když někdo používá internet z kabelovky a dá si připojit wifi router,aby nemusel být připojen na tvrdo,ale třeba v jiné místnosti,tak musí počítat,že rychlost Se mu sníži o polovinu.Jak pak zjistí,že se mu někdo ze sousedů napojil na něho?Router od kabelovky,i whfirouter bliká stejně.Na prolomení hesla wifiny existují programy.Ale pokud jsem zjištoval,jedou pouze pod sedmičkou.Xp,ani osmička je nevezmou.Ale nebudu tady psát,které to jsou.
Je celá řada "nadšenců" (řekněme hackerů), kteří mají své připojení (cizí nepotřebují), nikomu na data nesahají a snaží se na cizí wifi připojit jen ze sportu (těší je, když se jim to povede) a jsou-li úspěšní, "jdou na další"
Ale do jaké míry to je nezákonné a proč, by mě zajímalo také (např. u auta se rozlišuje krádež vs. užívání cizí věci (a asi i jiné))
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.