Nejste přihlášen/a.
Ve Wordu mám zobrazení "Rozvržení při tisku" a na pravítku mám nastavený horní a dolní okraj tak, aby se mi text vlezl na stránku. Podotýkám, že každá stránka má vlastní nastavení. Kromě těch vyznačených okrajů tam jsou takové šedé rohy, tj. dvě čáry k sobě kolmé o délce cca půl centimetru. Tyto čáry leží na stránce, každý roh u jednoho rohu stránky. Tyto rohy určují kam až mohu posunout text a jestli se mi vleze text na stránku. Problém první je v tom, že nevím jak posunout tyto rohy nahoru aby na stránce bylo více místa.
Druhý problém souvisisí s tím prvním. Na následující stránce je text. Protože aktuální stránka má nesprávně nastavené "rohy", tak se mi tam text nevleze a to ani když mám nastavené rohy na pravítku. Takže chci tuto stránku smazat. Jenže místo toho se mi posune text z té následující stránky na tu stránku která je špatně nastavená. Nevím jak to vyřešit? Proč ta stránka nejde normálně smazat aniž by to mělo vyliv na následující stránku?
Hernajs, krucinál himp hergot fagot, toto trvalo, ale přišel jsem na to. Takže kdyby ste měl někdo podobný problém v budoucnu:
V zobrazení pro tisk je třeba kliknout na šedý prostor mimo papír, a tím se přepnete. Nevím přesně co se tím přepíná, ale na pravítku je vidět rozdíl nastevení okrajů. Takže když kliknete na ten prostor mimo stránku, pak se dá nastavit okraj na pravítku (tj. najet myší na vnitřní hranu toho tmavěšedého pruhu, kliknou a táhnout. Zřejmě je dobré nastavit oba okraje stejně, jak co leží mimo stránku tak ten co leží na stránce.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.