Akumulátor netbooku

Od: Datum: 29.03.14 23:00 odpovědí: 7 změna: 01.08.14 15:28

Mám už slabý akupack k netbooku, chtěl bych tam dát lepší články, prosím o radu jak vyresetovat elektroniku původního akupacku, aby nabíjení a indikace stavu fungovala regulérně? Máte s tím někdo zkušenosti? Už jsem s velkým úspěchem měnil li-Ion články v různých zařízeních, ale ten netbook se mi nedaří :(


Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Od: 111®
Datum: 29.03.14 23:21

musí se resetovat čip co je v baterce...

Ohodnoceno: 0x
 
Od: bmbx®
Datum: 30.03.14 00:23

To vím, že čip co je v baterce, (psal jsem - jak vyresetovat elektroniku původního akupacku)-

ale jak?

doplněno 30.03.14 13:44:

Nikdo, nic?

Datum: 30.03.14 13:48
avatar

vlastní zkušenost nemám, našel jsem akorát tohle, ale předpokládám že jsi hledal a taky něco takového našel.

http://media.blackhat.com/bh-…attery_Firmware_Public_WP.pdf

Ohodnoceno: 2x
 
Datum: 30.03.14 17:19
avatar

U mé baterie pro aktualizování údaje o kapacitě stačí nechat počítač vybít pod asi 10 % a znovu naplno nabít, ale někdy to bohužel nestačí. Kdysi se to řešilo na Elektro Bastlírně, prohledej ji ;)

doplněno 30.03.14 17:23:

Něco jsem našel:

http://www.ebastlirna.cz/modu…=Forums&file=viewtopic&t=5299

http://www.ebastlirna.cz/modu…Forums&file=viewtopic&t=32570

Ohodnoceno: 2x
 
Od: bmbx®
Datum: 30.03.14 17:48

Páni kolegové, moc děkuju za odkazy, prohrabu se tím a uvidím.

Situace je taková, že hned po výměně jakoby nabíjení fungovalo, ale v pravidelných intervalech odepínalo. Dnes když jsem to zkusil, tak nabíjení začalo probíhat normálně, ale ukazovalo to 4%, i když v článcích muselo být víc, ale počítal jsem že se to časem srovná, protože Li-Ion vlastně přebít nejde. Po odepnutí/připnutí baterky, při odepnutí připnutí zdroje a různých jiných "zkušebních" operacích vše fungovalo. Nastal problém, který se stává často, když jsem se rozhodl vše "učesat" do konečného stavu, tak jsem zase na začátku. Po připojení baterky jí počítač detekuje, ale nabíjet jí nezačne a hlásí 0%.


doplněno 01.08.14 01:39:

Tak jsem se pustil do repasu dalšího akupaku. Potvrdilo se mi, že ta elektronika s kterou jsem laboroval při zakládání vlákna klekla, jestli to bylo při rozebírání akupaku, nebo při nevhodném pořadí připojování nových článků, to už se asi nedozvím. Rozebral jsem další, zcela totožný akupak a vyměnil články. Po zasazení do netbooku to ukázalo nějakých 18 minut při 100% a za chvíli se počítač vypnul, po nabití to zase ukázalo kolem 16 minut při 100% a zhruba tak dlouho běžel. Nastavil jsem tedy vypínání netbooku na 0% a ejhle notebook se s procenty zastavil na 6% a vydržel běžet několik hodin, pak se na tvrdo vypnul. Změřil jsem články, ty zůstali na 3,4V, takže k podvybití nedošlo. Nabil jsem to, nabíjelo se to dlouho, ale čas je zase 18minut a procenta podle toho padají. Pokud nechám nastaveno uspání při 3% tak se to po čtvrt hodině vypne, když to nastavím na nulu nebo zruším uspání tak to pojede hezky dlouho. Co mám dělat, je možné, že se to zresetuje až po těch 3 nabitích? Nějak se mi tomu nechce věřit...

Od: 111®
Datum: 01.08.14 12:41

kdysi jeden učeň resetoval acupak ale dělal to nějak přes COM port (RS232). víc nevím..

Ohodnoceno: 0x
 
Od: bmbx®
Datum: 01.08.14 15:28
Tak jsem myslel, že to dokáže změřit dodanou a odebranou energii jako je to u infolithium akumulátoru, to by se muselo samo srovnat po jednom vybití a nabití. Pokud je to takhle debílně tak se nedivím ze jdou u notebooků v průměru za 2 roky akumulátory do kelu :-D

 

 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.