Nejste přihlášen/a.
Zdravím.Na W XP jsem používal externí disk naform.na NTFS.Teˇho potřebuji připojovat i k PC kde je Linux.Ale ten mi disk nenačte.Fat32 by měl načíst v pohodě.Ale problém je v tom,že formát.na PC s OS WXP mi nabídene jen exFAT a NTFS.Na PC s linuxem nevím jak ho naformátovat na FAT 32.Další věc je ta pokud se mi to nějak podaří,tak disk s FAT32 uloží jen asi 4,5GB.A já potřebuji celých 320GB.Nebo Linux dovede přečíst celý disk i větší soubory na něm?
doplněno 29.03.14 16:26:Vadí ten exFAT?
Dobrý den, je možnost, aby OS Linux rozpoznal i HDD naformátovaný na NTFS.
V tomto případě zkuste ten formát na extFAT nebo v OS Linux aplikaci GParted.
Zdravím!
doplněno 29.03.14 16:34:To omezení 4 GB je u formátování na FAT32 jen pro jeden soubor. Jinak to nemá s tou kapacitou 320 GB nic společného.
Ubuntu Linux mi čte ntfs disky odjakživa i v základní instalaci. Je možné, že máš příliš starou nebo příliš exotickou distribuci? V tom případě se zkus zeptat na některém linuxáckém diskusním fóru,který balíček doinstalovat.
Tak sem z toho tak trochu jelen.Mám Ubuntu 13.10 a nechtěl mi ten exter. disk NTFS načíst.Zkoušel sem to přes aplik.FUSE a nic.Tak sem to zformátoval na exFAT ale ani to nepomohlo a ještě k tomu mi to nenačetla TV.Tak sem to dal nazpět na NTFS a je to v pohodě.Aj Tv je v poho.Prostě dnes štěstí.A začínám přicházet Linuxu na chuť.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.