Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

CD s linuxem

Od: justanswer odpovědí: 7 změna:

Bry vecer, da se napr. v trafice nebo nekde v casopisech sehnat cd s linuxem? Kdysi se posilali cd s linuxem zadarmo jen tak pro radost coz jsem stihnul ale ted nic takovyho neni a chci zkusit novejsi linux ale zase tomu nechci obetovat flesku. Cd se na netu pohybujou v cene kolem stovky ale k tomu + posta coz nechci.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Dnes už snad není problém si CD s Linuxem stáhnou z internetu a vypálit. Buď sám nebo pomůže některý z kamarádů. Můžete požádat i lokálkní distributory poblíž vašeho bydliště: wiki.ubuntu.cz/...

hodnocení

0x

Je nějaký zásadní problém v to stáhnout si ho z netu a vypálit sám?

Třeba rovnou z ofic. stránek www.linux.cz

doplněno 28.03.14 22:05:

... problém v tom ...

doplněno 28.03.14 22:55:

Tak to potom jo.

Tak kolega má ode mne Dobrou odpověď.

justanswer
hodnocení

zemrela mi vypalovacka a mam teda jenom cd mechaniku.. sice nova stoji dejme tomu od 4 stovek ale ja to vyuziju jednou a pak zase x let nic.. to dam radsi kilo za cd.. za odkaz na distributory dekuji

hodnocení

0x

Pokud stáhnete soubor *.iso (což bude většina případů), tak na "vypálení" CD nemusíte mít vypalovačku.

Stačí vytvořit virtuální mechaniku (což je v podstatě mnohem jednodušší, i když máte vypalovačku a CD zdarma).

A jak z toho pak chcete bootovat? *sok* Leda ve Virtualboxu, ale to asi tazatel nechce.

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, nějak nerozumím tomu, že nechcete obětovat flashku. Pokud umíte udělat na flashce zavaděč, umístit na ní stažený OS Linux, nabootovat z USB, tak potom uděláte instalaci na HDD a flashku přeformátujete - a opět ji používáte.

Zdravím!

doplněno 28.03.14 23:36:

Např. SLAX stačí zkopírovat na HDD a udělat zavaděč a flashka nebude ani potřeba.

slax.org/...

doplněno 08.04.14 14:09:

numerouno - to takto nevím. Možná je vypnutá tlačítkem na těle NTB nebo v BIOSu.

numerouno

jak pod linuxem, který jsem nainstaloval do notebooku, spustím wi-finu? externí jsem zvládl, linux to vzal jako novej hardware, ale co ta interní v notebooku?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]