Nejste přihlášen/a.
Zdravim potreboval bych poradit jak mam nainstalovat windows XP nemam mechaniku proto jsem si udelal botovaci flash ale nevim jak mam dat do instalace sata ovladace pro ASUS6000 m6n za 1 nevim kde je sehnat a za druhe potrebuju poradit jak to mam presneji udelat neco jsem uz delal pres program nLITE diky za odpoved
doplněno 28.03.14 17:05:mam jeste jeden pc na kterem to delam dej me tomu ze asi vse mam budu postupovat zpravne kdyz to vypalim na disc a pak dam na flasch disc?
1. Nebude lepší nainstalovat raději Win7? Ty totiž narozdíl od XP umějí pracovat se SATA již při instalaci.
Pokud máte k XP srdeční záležitost bude to za hodně práce málo muziky. Problém XP je, že nová zařízení již nemají ovladače pro XP takže nepůjdou rozchodit.
Pamatuji se, že jsem podobný problém řešil asi takto cesty jsou 2.
1. pokud v biosu lze přepnout řadič disku do modu (legacy, IDE, nebo tak nějak, záleží na biosu) lze XP nainstalovat klasickým způsobem bez úpravy instalačního CD.
2. pokud v biosu je řadič disku přepnut do modu (AHCI, SATA, atp. podle biosu) je třeba vytvořit upravené instalační CD např. pomocí programu nLite. Tento program vám umožní přidat do intalačního CD záplaty, servicepacky a ovladače a následně vytvořit nové instalační CD, nebo image CD, ze kterého si vytvoříte bootovací flash. Co tedy určitě budete potřebovat? Servicepack 3 (prostě ten poslední, sata řadič XP podporují od SP2 myslím) a ovladače k vašemu sata řadiči pro W XP. Můžete ještě pridat balíky záplat, ale ty jsou nepovinné, bez nich by to mělo chodit, záplaty se stahnou po instalaci. A to nejdůležitější instalační cd W XP, nebo image CD. Pomocí programu nLite to dáte dohromady a vytvoříte nové instalační CD pomocí kterého to nainstalujete.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.