Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, chtěl bych se zeptat zda tato sestava je vhodná pro následující požadavky.
Chtěl bych na tom hrát nějaký novější hry, ale taky bych je rád natáčel a rád bych, aby při natáčení klesly FPSka maximálně tak na 100 FPS a míň už ne.
Taky na tom PC budu renderovat v Sony vegas 12.0 takřka denně to znamená, aby to stíhalo nějakej rychlejší render a hlavně, aby se nesekal při dělání více věcí najednou, protože v některých chvílich jsem opravdu náročný uživatel a dělám hned několik věcí najednou a dost mě štve, když vidim že počítač nestíhá.
Nechal jsem si tuto sestavu složit na jiné poradně a jediný co po vás chci tak je, aby jste mi potvrdili zda tato sestava tomu i odpovídá.
Jen vás prosím, aby jste nezačali psát něco ve stylu "tohle bych vyměnil za tohle, tamto za tamto"a takovýhle, protože každý má na danou věc jiný názor a mě jde hlavně jen o to potvrzení, že mi ten počítač nějakou tu dobu vydrží na tyhle věci.
Díky za odpovědi.
CPU vyměň za i5 4670k a Arctic Freezer i30, Xeony jsou spíše serverové a na hraní nevhodné. A osobně bych tam dal i SSD (Corsair 120 GB). Se zbytkem souhlasím.
Tak to jsem taky četl, že ty xeony jsou spíše serverové, ale zase to je prý dobré na ten rendering, což sice bych renderoval 1x denně což není zase tolik, ale požadoval bych od toho, aby se to zrenderovalo rychle a hlavně, abych při tom renderování mohl dělat i ostatní věci aniž by se to sekalo.
Takže určitě by místo toho byla lepší ta i5?
A ohledně toho SSD tak to jsem přemýšlel, ale zase to jsou další prachy navíc tak kdybych taky nakonec uvažoval o jeho koupi tak jak moc by se to projevilo v praxi to, že tam vůbec je..?
Ano, Xeony jsou spíše serverové, sám tom uvádí Intel, ale nikde není napsáno, že na hraní jsou špatné, právě naopak. Xeon když se podíváš je napohled stejný jako některý i7, ale bez integrovaného grafického jádra, což je to Intel HD graphic XXXX. A proto je i levnější, i5 bych do té ceny nebral, když můžeš mít lepší Xeon.
SSD kupovat z mého hlediska nemusíš, dneska je to jen frajeřina.
Když si koupíš Windows 8, tak tam máš start bez SSD tak za 20 vteřin a s SSD 10 vteřin, moc velkej rozdíl tam není. Nečekáš na naběhnutí hodinu, takže bych to neřešil. Půl minuty, minuta - co na tom sejde?
Sice je fakt, že to běhá rychleji, soubory v PC o velikosti dejme tomu 10Gb se přesunou ze složky do složky bez SSD tak za 10-15 minut, což je někdy i dost a s SSD je to záležitost minuty či maximálně tří minut.
Záleží za co chceš platit, za rychlost nebo za výkon, já se přikláním k druhé verzi.
doplněno 28.03.14 16:48:czc.cz/... takto nejlépe, protože to chce 1,5V RAM a lepší chladič, deska je za tu cenu stejná jako ta tvoje a přitom levnější.
To je právě to, že zase někdo tvrdí, že Xeon je lepší a někdo zase, že je lepší i5 tak a teď já, ten kterej se vtom zase tolik nevyzná si má vybrat...
No nevím tedy jestli mam ten xeon změnit a nebo ne, každopádně bych se ještě chtěl zeptat na co všechno má vliv ten SSD?
Takže tedy na rychlejší start počítače, na rychlejší přesouvání souborů a co pak třeba ještě?
Mělo by to vliv třeba i n
Jinak koukal jsem na tu sestavu a tam si umístil grafiku MSI R9 270X GAMIN/... což právě tu jsem původně chtěl, ale zrovna včera někdo koupil poslední kus, takže bych zase musel čekat měsíc a to se mi fakt nechce tak jsem to vyměnil za tu GIGABYTE R9 270X Ultra Durable VGA 2GB.
Ale jak už jsem tedy říkal tak to je právě ten problém, že kdybych teď třeba tu sestavu změnil podle tebe tak pak bych to třeba dal zase na nějakou jinou poradnu aby mi to ohodnotili zda to je dobrý no a ve výsledku by to zase skončilo tak, že by mi tam složili zase něco novýho s tím, že ta tvoje sestava není dobrá no a takhle furt dokola..
Tak právě proto jsem jen říkal, aby jste mi kdyžtak nic nového neskládali a jen mě případně upozornili na něco co by se opravdu mělo změnit, což by se nejlépe mohlo týkat max 2 komponentů, aby se to zase celý nepřekopávalo..
Pokud jde o rendering a zároveň další činnosti, tak bych především navýšil RAM aspoň na 16GB, jinak hrozí swap na disk - záseky. SSD by taky nebylo na škodu.
No právě o RAMce jsem taky přemýšlel, takže chtěl bych se tedy zeptat kdyby jsem tedy rámku vyměnil za 16 GB a všechno ostatní nechal tak šlo by to?
SSD bych kdyžtak dokoupil pozdějš, protože na tohle už fakt nemám peníze.
Tak nakonec jsem se rozhodl, že spíše dám přednost i5 a že navýššim rámky na 16 + tam dám ten jinej chladič, proto se chci zeptat zda tato sestava je ideální a všechno na ní sedí - prosím o rychlou odpověd.
děkuji
Seznam není veřejný. Ale pokud tam máš to, co si myslím, tak s návrhem naprosto souhlasím.
P.S.: Při renderingu ti dost pomůže i ta grafická karta, takže ten mírně nižší výkon i5 zas tolik znát nebude, a pokud ho přetaktuješ, dostaneš se nejspíš i nad ten Xeon.
Když už berete procesor s možností taktování, tak vemte i příslušnou základní desku. Takže nikoliv chipset H87, ale Z87.
Např: czc.cz/... nebo czc.cz/...
No právě jsem sem chtěl napsat, že mi bylo řečeno, že tam není možnost taktování tak se ještě změnila deska + grafika + chladič.
Co na říkáte teď?
Ten chladič je podle mne přehnaný, stejně tam nebude mít než několik desítek W, ten Freezer by stačil.
tak ja nevim... comp za 30k a zalozeny na jen i5 (co i7)? taky bych se podival byt vami na srovnani grafik versus.com/... nvidia si vic zere wattu, ale porazi ten radeon v kazde hre, jedina hra kde je tento radeon lepsi je BF4 protoze battlefield je AMD titul
Nicmene obe grafiky jsou ok, ale do cile dobehne prvni nvidia a vzhledem k tomu, ze za Catalyst drivery se ruka do ohne dat neda, narozdil od GeForce, tak pekarina byla jasna volba Jihlavanka, voni hezky
jinak nevim co mate za PC ted, ale s dobrym upgradem se Vam fakt sekat nic nebude,
pro priklad: mam i7 960 3.2 + gtx 480 + 12gb ram, nataktovany na 4.1GHz (obycejny chladic za 300) a naprosto bez problemu se naraz v jedne instanci 3Dmaxu renderuje (pokud se nerenderuje sklo nebo leskle veci) a v druhe instanci 3Dmaxu modeluju + Photoshop rozpracovanych nekolik 4096x4096px textur, Mudbox, spusteny 3d engine s full detaily a stiny, Dreamweaver, Firefox s 5ti okny a s 300 otevrenymi panely dohromady a v rozku mi ontop u toho jede televize z TV karty takto to jede skoro denne a jeste to bohudik neshorelo
jen se mi semtam odpoji SSD, za to muze radic na desce, parchant
a jeste se navezu do monitoru... jenom 1080? to vam bude pri praci chybet, kdyz uz tak 1920x1200
Takhle pochopte, ptal jsem se už na několika poradnách a prostě všude se tvrdí něco jinýho, vždycky se najde někdo komu se to líbí a pak zase někdo kdo by to celý překopal a komu pak má člověk věřit?
A jak to myslíte, že je založený jen na i5 a co i7? To myslíte jako, že nebude možnost do budoucna upgrade nebo něco takovýho?
A ohledně těch grafik tak já tedy nevim taky jsem slyšel že nvidia by měla být lepší, ale tedy chci zeptat jak moc by to vadilo kdybych tam měl to AMD? Jak moc by to bylo poznat? Omezovalo by mě to v něčem třeba do budoucna?
Tak protože já bych vám mohl říct "zkuste mi doporučit něco jinýho", ale to už by bylo asi po desátý co by se ta moje sestava měnila a prostě to je donekonečna..
Můj momentální PC, už je asi tak 4 roky starej to znamená, že jsem ho prodal za docela slušnou částku, takže ten bych už neřešil.
Jinak třeba to že vy máte i7 tak to se máte, ale kde já na tom vzít peníze, protože samozřejmě, že jsou furt lepší a lepší věci, ale už teď ten počítač stojí 30 tisíc a původně jsem do něj chtěl dát maximálně tak 25...
Prostě chtěl bych už potvrzení, že na ty moje věci, který budu já dělat což je hraní nějakých novějších her, pak případné natáčení her, renderování a dělání více věcí najednou tak že se mi to prostě nebude sekat.
Samozřejmě, když jsem vždycky všude zmíňil, že budu renderovat videa tak hned mi tam každej cpal ten xeon, protože si asi mysleli, že nebudu dělat nic jinýho než jen renderovat, ale jde mi hlavně o to hraní her, abych v nich měl nějaký slušný FPSka..
A ten monitor bych taky tolik neřešil, protože teď momentálně sem měl 1600x900 a byl jsem s ním spokojenej, jako jasný, že by byl lepší větší monitor, ale to jsou prostě furt dokola takový ty malý upgrady u všeho no a cena furt jen stoupá...
obe grafiky jsou ok, kdybych kupoval ja, beru nvidia, ale rozhodnuti je na vas... Nedavno jsem skladal kamosovi upgrade PC a do 30ti jsme se vlezli i s procesorem i7.
Btw u te vasi posledni sestavy se da usetrit na RAM (16gb ani nevyuzijete), zbytecne predimenzovanym chladici a co si budem povidat, samozrejme se da usetrit na windows, ze
navic dalsi RAMky se daji kdykoli dokoupit pozdeji az se clovek zahoji z toho velkeho jednorazoveho vydaje
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.