Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

PC se nespustí pokud je připojen USB disk

Od: friha* odpovědí: 7 změna:
Když mám připojený přes USB externí disk STORAGEBIRD XL - E, nenastartují se mi WIN XP. Musím disk odpojit, XP naběhnou, připojím disk a je vše v pořádku! Poradí někdo? Díky předem.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Nastav si v BIOSu LEGACY USB STORAGE DETECT na Disable. Potom se USB disky nebudou detekovat při startu PC ale až ve Windows.
friha*
hodnocení

Díky za rychlou odpověď, ale LEGACY USB STORAGE DETECT jsem v BIOSu nenašel?Kde to tam najdu?
Budeš muset asi pohledat. Co máš za základní desku?
friha*
hodnocení

KA-6100

BIOS Properties
BIOS Type Award
Award BIOS Type Phoenix - AwardBIOS v6.00PG
Award BIOS Message Version IFD46
System BIOS Date 12/23/03
Video BIOS Date 04/09/10

hodnocení

2x
Nemáte nastavený v biosu prioritu bootování z externích zařízení?
To by mít vliv nemělo. Pokud disk není bootovací, pokračuje systém na dalším možném zařízení.

tuhle záhadu teď taky řeším, od té doby co jsem zprovoznil RAID pole na PC, vždy hledá systém první na USB flašce a pokud jej nenajde nenastartuje se. Nikdy dřív jsem s tím problém neměl.

V Biosu mám nastavené jen 2 zařízení na boot - disk v poli a DVD-ROM. Pokud zapomenu USB disk v PC a podívám se do BIOSU je tam jako první... vypadá to na pobláznění BIOS. Ještě to prozkoumám ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]