Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Excel funkce dosadit

Od: elisa24® odpovědí: 6 změna:

Dobrý den, co mám prosím napsat do okénka nahradit v exelu ve funkci dosadit, když to slovo, které chci nahradit je různé podle pohlaví (zda je na konci á)? Děkuji

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

rv*
hodnocení

0x

Provést náhradu pro muže a poté pro ženy?

hodnocení

0x

Asi to bude potřeba upřesni jak to myslíte.

Fce DOSADIT má 4 parametry z toho 3 povinné.

1 slovo ve kterém chci udělat změnu

2 co chci měnit

3 za co to chci měnit

4 tzv instance (pořadí, tj. který výskyt třeba písmene chci nahradit)

=DOSADIT ("KARAMELA";"A";"X";2) výsledek bude KARXMELA

místo textu samozřejmě bude pravděpodobně odkaz na buňku.

doplněno 26.03.14 09:21:

pokud posledni parametr neuvedete (to je ten nepovinný), tak fce změní písmeno ve všech výskytech

=DOSADIT("KARAMELA";"A";"X") výsledek KXRXMELX

hodnocení

Mám sloupeček kde je napsané:

Petr Bubnový je černý.

Anna Bubnová je černá.

Funkcí mám nastavené, že tam jednou bude černá a jednou černý. Co mám napsat do kolonky co změnit, když je to slovo, které chci změnit ovlivněnou funkcí když?

doplněno 26.03.14 18:42:

Potřebovala bych to slovo skvělý/á nahradit úžasný/á, co mám napsat do kritéria starý?

Excel funkce dosadit

hodnocení

0x

Nevím, jestli jsem to pochopil, ale změna slova tak, aby vzorec fungoval jak pro xxxxx-á xxxxx-ý

je:

=DOSADIT(ZLEVA(A1;DÉLKA(A1)-1);"skvěl";"úžasn") & ZPRAVA(A1;1)

tedy změní slovo skvělý/á na úžasný/á

hop®
hodnocení

0x

Většina mužských příjmení nemá na konci "ý", ale souhlásku. Některá´ženská příjmení nemají na konci "á", ale cokoli jiného.

Pokud budete mít buňku, kde budete mít jednoznačně určené, zda jde o muže nebo ženu, tak bude vzoreček funkční, jinak ne.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]