Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, co mám prosím napsat do okénka nahradit v exelu ve funkci dosadit, když to slovo, které chci nahradit je různé podle pohlaví (zda je na konci á)? Děkuji
Asi to bude potřeba upřesni jak to myslíte.
Fce DOSADIT má 4 parametry z toho 3 povinné.
1 slovo ve kterém chci udělat změnu
2 co chci měnit
3 za co to chci měnit
4 tzv instance (pořadí, tj. který výskyt třeba písmene chci nahradit)
=DOSADIT ("KARAMELA";"A";"X";2) výsledek bude KARXMELA
místo textu samozřejmě bude pravděpodobně odkaz na buňku.
doplněno 26.03.14 09:21:pokud posledni parametr neuvedete (to je ten nepovinný), tak fce změní písmeno ve všech výskytech
=DOSADIT("KARAMELA";"A";"X") výsledek KXRXMELX
Mám sloupeček kde je napsané:
Petr Bubnový je černý.
Anna Bubnová je černá.
Funkcí mám nastavené, že tam jednou bude černá a jednou černý. Co mám napsat do kolonky co změnit, když je to slovo, které chci změnit ovlivněnou funkcí když?
doplněno 26.03.14 18:42:Potřebovala bych to slovo skvělý/á nahradit úžasný/á, co mám napsat do kritéria starý?
Většina mužských příjmení nemá na konci "ý", ale souhlásku. Některá´ženská příjmení nemají na konci "á", ale cokoli jiného.
Pokud budete mít buňku, kde budete mít jednoznačně určené, zda jde o muže nebo ženu, tak bude vzoreček funkční, jinak ne.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.