Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Naformatování disku

Od: qwerta odpovědí: 5 změna:

Zdravím.

Chci do Pc nahrat operačni systém, ale po chvíki instalace mi napíše ze disk je třeba naformatovat. Jak mam disk naformatovat. Disk byl použiván ale je ok. V pc nemam op.systém ..tak že jak ho naforatují.

Dík za pomoc

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

O jaký operační systém se jedná? Možnost formátování disku je jeden z kroků při instalaci systému (alespoň u Windows), u Linuxových distribucí (postavených na Ubuntu) jsem byl také dotázán, jestli chci celý disk smazat.

qwerta
hodnocení

se to Xp. o ne nezeptá jesli chci formatovat..ale hned začne s instalací a po chwílí na modre obrazovce. napise ze nejde pokračovat. ze na disku muze byt nejaký problém...

zkoušel jsem i jiný disk a delá to stejné..

hm, to je zvláštní, já jsem instaloval XPčka před pár dnama, a nabídkou formátování disku to celý začalo... (je pravda, že se dalo vybrat i neformátovat - pak se to teda asi zeptá, kam to chci nainstalovat (výběr oddílu), a pak to asi ve vašem případě narazilo na problém...;
jinak formátovat se podle mě dá, proč by to nešlo - to ten instalační program umí... (instaloval jsem z orig. CDčka (já jsem formátoval (radši) pomalu na NTFS - pokud se pamatuju, nic jinýho mi to ani nenabídlo, ale to už nechci radit, to nechám zkušenějším...(pro zajímavost něco, co už je asi hodně stará informace... ovsem.xf.cz/...) ))

Zkotrolujte disk. Muzete si stahnout live cd zdarma s linuxem, do ktereho nabootujete. Potom najit nejaky programek jako fdisk, gparted, ktery by mel byt v ramci cd.

Nebo toto:

ultimatebootcd.com/...

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, snad jsem to nepřehlédl, ale nepíšete, zda je to originální instalačka nebo stažená a vypálená na CD. Některé stažené instalačky nejsou funkční, resp.

při instalaci hlásí problém a nedokončí ji. Patrně bych volil originální instalačku či "sehnání" jiné (jen teoreticky). Zdravím!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]