Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přechod z Windows XP na Windows 7

Od: denisa90* odpovědí: 17 změna:

Dobrý den,

Mám stolní počítač, na kterém mám Windows XP SP3 32-bit, jelikož za pár dní podpora Windows XP končí, rozhodla jsem se pro přechod na Windows 7 Home premium 32-bit. Po prohledání internetových obchodů a nabídek, jsem zjistila, že jsou k dispozici pouze verze OEM a GGK. Proto bych se chtěla zeptat, jakou verzi si mám koupit, hodlám pouze přeinstalovat svůj stávající operační systém, v budoucnu si nehodlám pořizovat nový počítač, jelikož jsem porovnala všechny potřebné parametry, které jsou potřeba pro instalaci windows 7 a vše souhlasí.

Ptám se pouze proto, že jsem zmatená z těch licencí a nechci si omylem koupit něco, co by mi bylo k ničemu. A jak je to s upgradem z Win Xp na 7?

Moc děkuji předem za odpovědi.

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

aby byla OEM verze skutečně legální, musela by být zakoupena zároveň s počítačem, na který bude nainstalována a je dále nepřenosná.

GGK licenci můžete koupit ke stávajícímu počítači, ale opět je na něj vázána a dále je nepřenosná (řeším teď otázku legality, né jestli je to v praxi proveditelné).

praivo*

alfacomp.cz/...

doplněno 25.03.14 20:42:

Jo tak pardon, ono to opravdu je samostatně neprodejné. Takže jedině GGK - alfacomp.cz/...

Dobře si to rozmyslete.Taky se Vám může u staršího PC lehce stát, že Vám za pár měsíců odejde základní deska a operační systém budete kupovat zase znova. Do starého PC bych jiný systém než Windows 8 FPP nikdy nekoupil.

denisa90*
hodnocení

Takže pokud bych chtěla přejít na windows 8, můžu si rovnou koupit verzi 8.1 a hned provést čistou intalaci?

Ano, navíc máte u krabicového produktu k dispozici na výběr mezi 32 a 64 bitovou verzí.

justanswer
hodnocení

0x

a proc? konci JENOM podpora, ne ze se vam v den podpory setmi a system uz nikdy nenabehne, ja osobne v roce 2003 pri instalaci XP ihned zakazal aktualizace takze pro me podpora neexistuje uz 11 let.. zbytecne vyhodite penize za novej system a ve finale vam to stejne na starym pc poradne pojede at pozadovany parametry souhlasi nebo ne

justanswer

* nepojede.. nejak me to nevyslo

praivo*

Aktualizace může zakázat jenom blb. Ještě mi řekni, že nemáš ani antivir...

k2

Proc je muze zakazat jenom blb?

praivo*

Protože inteligentní člověk nemá důvod sám sebe připravovat o záplaty, zvláště ty bezpečnostní. Když už se někdo bojí, že by mu stahování zpomalovalo internet, i u XP snad je možnosti nechat se upozornit a stáhnout a pokyn ke stažení dát ručně (tak to dělám s W7)..

k2

Co je na tech bezpecnostnich zaplatach tak duleziteho?

praivo*

Hádej, proč se asi jmenují bezpečnostní...

k2

Ptam se ja Vas.

praivo2
Protože opravují chyby v zabezpečení systému, chytráku. Takže co se bez nich může stát snadněji než s nimi?
výtka
Upozornění od sys hejkal 26. 03. 2014 06:22:57
! Pravidlo Z2: je zakázáno psát vulgárně, napadat, urážet uživatele, používat urážlivý nick. no tak, umíš poradit i bez blba a chytráka... co když to někdo na sebe vážně vztáhne?
justanswer

xp v zakladu samo o sobe je celkem stabilni a bezpecnejsi nez s tema slavnejma zaplatama.. x krat se vsude psalo jak vysel opravnej balicek pro opravnej balicek pro xp protoze prvni balicek byl vadnej.. to se stalo nescetne krat.. a ze nemam nejnovejsi msnetwork a podobny kidy.. noa? jak sem psal nedavno jinde, mam xp + linux, xp na hry (koupeny) a linux na net.. za tech 13 let co to tak mam sem reinstaloval system jenom jednou a to z duvodu, ze ja vul si nejak smazal cosi ze systemu

justanswer
26.03.14 17:58

iz*
hodnocení

0x

Je-li uživatel s Windows XP spokojen, nemá-li s nimi žádné problémy, není podle mne ukončení podpory důvodem ke změmě OS. Počítač bude sloužit dál i po skončení podpory, nový OS bych pořizovala až s novým PC (klidně za dalších X let).

Novější verze Windows jsou náročnější na HW, takže je možné, že po koupi nového OS zjistíte, že starší PC nový OS nezvládá.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]