Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
Mám stolní počítač, na kterém mám Windows XP SP3 32-bit, jelikož za pár dní podpora Windows XP končí, rozhodla jsem se pro přechod na Windows 7 Home premium 32-bit. Po prohledání internetových obchodů a nabídek, jsem zjistila, že jsou k dispozici pouze verze OEM a GGK. Proto bych se chtěla zeptat, jakou verzi si mám koupit, hodlám pouze přeinstalovat svůj stávající operační systém, v budoucnu si nehodlám pořizovat nový počítač, jelikož jsem porovnala všechny potřebné parametry, které jsou potřeba pro instalaci windows 7 a vše souhlasí.
Ptám se pouze proto, že jsem zmatená z těch licencí a nechci si omylem koupit něco, co by mi bylo k ničemu. A jak je to s upgradem z Win Xp na 7?
Moc děkuji předem za odpovědi.
aby byla OEM verze skutečně legální, musela by být zakoupena zároveň s počítačem, na který bude nainstalována a je dále nepřenosná.
GGK licenci můžete koupit ke stávajícímu počítači, ale opět je na něj vázána a dále je nepřenosná (řeším teď otázku legality, né jestli je to v praxi proveditelné).
Jo tak pardon, ono to opravdu je samostatně neprodejné. Takže jedině GGK - alfacomp.cz/...
Dobře si to rozmyslete.Taky se Vám může u staršího PC lehce stát, že Vám za pár měsíců odejde základní deska a operační systém budete kupovat zase znova. Do starého PC bych jiný systém než Windows 8 FPP nikdy nekoupil.
a proc? konci JENOM podpora, ne ze se vam v den podpory setmi a system uz nikdy nenabehne, ja osobne v roce 2003 pri instalaci XP ihned zakazal aktualizace takze pro me podpora neexistuje uz 11 let.. zbytecne vyhodite penize za novej system a ve finale vam to stejne na starym pc poradne pojede at pozadovany parametry souhlasi nebo ne
Protože inteligentní člověk nemá důvod sám sebe připravovat o záplaty, zvláště ty bezpečnostní. Když už se někdo bojí, že by mu stahování zpomalovalo internet, i u XP snad je možnosti nechat se upozornit a stáhnout a pokyn ke stažení dát ručně (tak to dělám s W7)..
xp v zakladu samo o sobe je celkem stabilni a bezpecnejsi nez s tema slavnejma zaplatama.. x krat se vsude psalo jak vysel opravnej balicek pro opravnej balicek pro xp protoze prvni balicek byl vadnej.. to se stalo nescetne krat.. a ze nemam nejnovejsi msnetwork a podobny kidy.. noa? jak sem psal nedavno jinde, mam xp + linux, xp na hry (koupeny) a linux na net.. za tech 13 let co to tak mam sem reinstaloval system jenom jednou a to z duvodu, ze ja vul si nejak smazal cosi ze systemu
Je-li uživatel s Windows XP spokojen, nemá-li s nimi žádné problémy, není podle mne ukončení podpory důvodem ke změmě OS. Počítač bude sloužit dál i po skončení podpory, nový OS bych pořizovala až s novým PC (klidně za dalších X let).
Novější verze Windows jsou náročnější na HW, takže je možné, že po koupi nového OS zjistíte, že starší PC nový OS nezvládá.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.