Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mocnina v Excelu

Od: excel odpovědí: 6 změna:

Dobrý den,
nemůžu přijít na to, jak se v Excelu dělají mocniny. Poradíte?

díky

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

k2
hodnocení

0x

Jako pocetne, nebo zapis horniho indexu?

excel
hodnocení

Ideálně obojí... to nejde?

k2

Nevim, co si predstavit pod pojmem "oboji". Pokud to, ze excel "pochopi" zapis horniho indexu jako pokyn k umocneni, tak to opravdu nejde.

Obecne horni index vytvorite tak, ze oznacite, co v nem chcete mit a ve formatu bunky zaskrtnete horni index. U cisel toto nelze, tam musite napred nastavit format bunky na "text" (ne cislo apod.). Takovato bunka se pak i jako text chova (zarovnani vlevo a nejde s ni pocitat).

Pocetne funkce POWER (syntaxe v napovede) nebo znak ^ (levy ALT+6).

bc

Takle ijak to dělá moje učitelka informatiky.

hodnocení

0x

Já to dělám takto:

třeba do buňky A1 napíši číslo, které chci umocnit.

do bunky B1, ve které chci mít výsledek, napíši výraz =A1*A1 a dám Enter Musí tam být to =

když chci třetí mocninu, tak do buňky pro výsledek napíši =A1*A1*A1 a samozřejmě Enter.

Jak se mění hodnota v A1, tak se mění mocnina v B1. Buňky si můžeš zvolit libovolné.

doplněno 10.04.14 10:16:

Axe, máš pravdu. Já mu poslal to nejjednodušší, a může zkusit místo toho symbolu násobení použít i jiné matematické operace a změnit či kombinovat buňky. Možná, že neumí ani sčítat dvě ( či více) libovolné buňky. Nebo označit více buněk a používat funkce. Ovšem základní matematické operace by měl umět, když má excel. Začátky jsou těžké.

poradím mu: office2010.sk/...

No jeste, ze si nikdy nepotreboval 97. mocninu :)

Jak pise k2. Na vypocet je symbol ^, na prosty zapis formatovani. Zkombinovat to nejde, i kdyz si umim predstavit, ze pomoci nejakeho makra by se to snad nechalo.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]