Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zdroj a bordel v něm

Od: simi951* odpovědí: 6 změna:

Ahoj,

mám takový problém. Nedávno jsem si koupila použitý počítač a ten byl už od začátku hlučný, přehříval se a čím dál více smrděl. Tak jsem zjistila, že to je ze zdroje. Rozebrala jsem ho a vyčistila od prachu, kterého tam bylo opravdu hodně. Kromě toho jsem tam našla nalitou náplň z tavný pistole a myslím si, že by tam být neměla. Ještě jsem do zdroje předtím nikdy nelezla a tak nevím, jestli je to normální nebo ne. Po vyčištění prachu se pc ztišil, nesmrdí a s normální zátěží se nepřehřívá. Tak bych byla ráda za radu, jestli tu náplň z tavný pistole můžu odstranit?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

praivo*
hodnocení

3x

To není tavné lepidlo, ale nějaká speciální směs, používaná k upevnění různých součástek, aby se nevytrhly z desky a aby průchodem proudu nevibrovaly a nedělaly tak hluk. Nech to tam.

simi951*
hodnocení

Tak ok, všem moc díky

hodnocení

0x
Hodila by se fotka, může tím být zakapnuta VF cívka, aby nepiskala. Nemyslím si, že by tam byla bez důvodu.
simi951*
hodnocení

Jo, díky, škoda zrovna jsem to zavřela a momentálně jsem na tom kompu, ale když jí tam nechám, tak to nebude mít žádnej negativní vliv?

To právě záleží kde a kolik tam toho je !

praivo*

Ať je to kde to je, pokud tím nejsou kompletně zalité hřející se součástky (je to celkem dobrý izolant), tak to ničemu nevadí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]