Nejste přihlášen/a.
zdravim... pomozte. mame TOSHIBU satellite C855. ma bejvala manzelka mi ho vratila zakodovanej,ale bez kodu..mrcha.. zkouska zapnuti marna... zapnu ho,rozsviti se tri kontrolky ze predu ale jinak vubec nic. zkousel jsem prez bios totalni restart. do te doby nacital alespon displej,ale ted uz vubec nic...vetracek bezi,komp asi taky,ale nic to nedela a nic nevidim... poradte jak ho znovu alespon nahodit,aby bylo mozne preinstalovat...dekuji moc MP
Dobrý den, stáhněte si Live-CD s OS Linux, vypalte jako obraz disku, v BIOSu zvolte bootování z mechaniky jako první, vložte vypálené CD do mechaniky a spusťte NTB.
Pokud OS Linux naběhne, tak si zálohujte data (např. na flashku) a vše ostatní smažte.
Nebo pod OS Linux přeformátujte HDD. Potom ukončíte OS Linux a vložíte do mechaniky CD s instalací OS Windows a budete dělat novou čistou instalaci (a můžete i s formátováním). Zdravím!
doplněno 24.03.14 10:21:Pokud se nedostanete ani do BIOSu, tak zkuste na chvilku vyndat baterii z NTB a pak zpět.
doplněno 24.03.14 10:35:No, ta baterka se vyndavá jen na chvilku, tak to tedy nepomohlo. A když hned po startu NTB mačkáte opakovaně tlačítko do BIOSu, tak se tam nedostanete? To OFF nebyl dobrý nápad - něco je tam vypnuto (mělo být ON).
doplněno 24.03.14 10:46:Obávám se, že více už neporadím. Ano, může to být klávesa F2, F10 nebo DEL.
To je podle typu NTB, ale významově to je stejné. U PC bych zkusil vyndat baterii u BIOSu a obnovit ho, ale u NTB to bude horší. Musíte si počkat na další rady a snad to rozchodíte.
dekuji za radu.. ten bios fungoval,nez jsme tam v nejakem okenku dali OFF,od te doby neni na obrazovce nic videt... preinstalovat windows jsme zkouseli pred tim a neslo to... u baterii nechat asi jak dlouho?uz me to taky napadlo,mel jsem ji asi 15 min a pak jsem ji vratil a zadna zmena.. uz mi z toho hrabe a asi snim flaknu o zem ... diky..
Moc možností nezbývá. Zkusil bych připojit externí monitor. U notebooků je často přepínání výstupu řešeno na úrovni BIOSu. V manuálu nebo na klávesnici najděte odpovídající klávesovou kombinaci (většinou Fn+F1..F10) - bývá to graficky znázorněno přímo na klávesách. Pokud se vám podaří externí monitor rozchodit, vrátíte zpátky původní nastavení BIOS. Pak už nebude problém počítač zprovoznit.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.