Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

WAN a právo

Od: richardzavodny* odpovědí: 7 změna:

Mám dotaz chystám se propojit 4 baráky ale zajímá mě jak to je s právní formou? Poradí mi někdo?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kangaroo*
hodnocení

2x

Normálně v praxi si 2-X lidí rozdělí připojení a cenu a nasdílí si Internet a nechaji si to pro sebe :) Některým poskytovatelům to nevadí, protože stejnak si jen rozdělujete svoji rychlost na menší podíl rychlosti. Doporučují pak u hlavního routeru nastavit pevné rozdělení rychlosti, ať se nepřetahujete o přenos rychlost :)

luke237
nastavit pevné rozdělení rychlosti
To je snad druhe nejblbejsi mozne nastaveni :) Tak se vyplaca spousta pasma, ktere bude vetsinu casu nevyuzite. Predstav si, ze Internet si sdili 10 lidi. Maji pripojku 10Mbps. Kazdy ma tedy pasmo 1Mbps. V jednu chvili jsou pripojeni 3 lidi, kteri vyuzivaji 3Mbps. Zbylych 7Mbps nemuze byt vyuzito.

Trafic shapery a load balancery (coz jsou zdarma dostupne programy pro PC) umoznuji mnohem lepsi nastaveni.

kangaroo*
hodnocení

0x

A ty 4 baráky vlastníte jen vy? Jaké máte připojení a poskytovatele? Vše je na 1 pozemku vedle sebe?

richardzavodny*
hodnocení

Ne nevlastním je já nejsou na jednom pozemku se sousedy chceme sdílený internet.

richardzavodny*
hodnocení

Takže toto vůbec neřešit? A jak je to s pobočkami firmy?

kangaroo*

Tam bych to normálně řešil dohodou. Jestli máte třeba O2, tak se dohodnout na ceně. Zadarmo to nebude, ale třeba 2 pobočka bude za zlomek ceny normálního připojení a jestli chcete 4 pobočky, tak určitě najdete cestu. U lokálních wifi poskytovatelů to je taky na domluvě. Když se ozvete, tak určitě slevu dostanete a závazek na 12-24měsíců je taky velký + na slevu.

richardzavodny*
23.03.14 14:37
hodnocení

Díky moc :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]