Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nefunguje animace vytvořeného souboru

Od: viburnum* odpovědí: 7 změna:

Dobrý den,

mám takový problém.Vytvořil jsem si jednoduchou animaci,podle tutoriálu,na Zoner GIF Animátor 5. Animace probíhá jen v Firefoxu a IE.To by bylo v pořádku. Ale když chci někomu animaci poslat, animace po otevření zprávy nefunguje. Musí se na ni kliknou a potom se rozjede. Ovšem pokud dostanu animaci od někoho já, byť přeposlanou, animace probíhá už při otevření zprávy. Neví někdo jak tento problém vyřešit? Díky za rady, které se budou tohoto problému týkat.Mám Win7 32 bit a další všechno ve standardu

Díky P.S. Kdo chce psát ironicky, posměšně a příp.vulgárně ať raději na Poradnu zapomene a jde se bavit jinam.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

2x

Dobrý den, nevím, proč předjímáte, že odpovědi budou nefér, ale to není podstatné.

Vytvoříte soubor "něco.gif"a když na něho poklepete někde v okně nebo na ploše, tak by se měl otevřít asi v prohlížeči obrázků a pohybovat se. Takže to nemusí být v prohlížeči pro internet. Ta přeposlaná animace je ta Vaše nebo jiná? Zkoušel jste poslat vlastní funkční animaci mailem sám sobě - tedy odeslat v příloze na svoji adresu? Kde otevíráte ty maily - v prohlížeči nebo v aplikaci? Není ten soubor moc velký nebo upravený GIF pro HTML?

No, snad jsem nebyl vulgární. Zdravím!

doplněno 22.03.14 22:29:

Tak, omlouvat se nemusíte. Ten vložený obrázek (pokud to byl GIF) tady fungovat nemůže - zde je automaticky převeden na statický JPG. Já mám obavu, že problém by mohl být už při tvorbě toho GIFu v tom programu. Zkuste si jednoduchý program viz odkaz. Na tom jsem začínal kdysi já a je pro začátečníka dostačující. Nemusí se ani instalovat, ale nevím, zda půjde pod novým OS Windows.

slunecnice.cz/...

viburnum*
hodnocení

Omlouvám se vám, ale na něktrých poradnách jsem se setkal už několikrát s ironií, výsměchem i s urážkami, takže se mi nechce ani moc do poraden vstupovat, ale musím to zkoušet, protože učený z nebe... Takže ještě jednou se omlouvám.

Jinak k animaci. Na ploše, s použitím GIF Viewer , animace pracuje. Skládá se ze tří obrázků. Nic náročného. Zkusil jsem

i přeposílání, mám více adres, ale nic. Otevřu e-mail, animace je znázorněna ve velkém formátu. Nepohybuje se. Po kliku

na ni se otevře ve Firefoxu a pracuje. Meritem věci je otázka: proč animace, které dostanu pracují a moje ani náhodou.

Jinak jsem nic v OS ani v poštovním klientovi (mám Seznam) nic neupravoval. Je takový, jak byl nainstalován.

doplněno 23.03.14 13:26:

Takže všem pro doplnění. Další GIF je dělán programem GIF Animator - stejný motiv. Obrázky .jpg převedeny na .gif a poté zpracovány přes tento program. Výsledek jako předtím. Problém je v tom, že gif, který dostanu od někoho, pracuje už

po otevření zprávy (e-mailu) v Seznamu. Já když chci tento výtvor poslat, zobrazí se adresátovi, ale nehýbe se. Po jednom kliknutí se animace rozjede. Tedy problém asi takový - otevřu cizí zprávu - animace probíhá. Otevřu zprávu si přeposlanou - animace nic. A rozjede se až po kliknutí na obrázek.Nový výtvor v gif formátu přikládám.

A ještě jednou k vysvětlení svého dodatku o vulgaritě - na PC poradně jsem byl nazván blbečkem, že chci vědět něco o takové blbosti. Místo porady.

Nefunguje animace vytvořeného souboru
Nefunguje animace vytvořeného souboru #2

Pohybovat se má tenhle obrázek s pejskem? Že tento obrázek se při sebelepší vůli pohybovat nemůže, neb to je klasický .jpg.

luke237
Otevřu e-mail, animace je znázorněna ve velkém formátu. Nepohybuje se. Po kliku
Prihlasujete se na Seznam e-mail pres web?
Ten vas problem neni snad ani tak problem spatneho GIFu, jako spise toho, jestli dany program (v tomto pripade emailovy postovni klient) umi prehravat animovane GIFy. Po kliknuti na ten GIF se zavola Firefox, ktery to zjevne umi, ale ten pouzivany postovni program to proste neumi. Nebo vam na to konto chodi nejake animovene GIFy, ktere umi i ten postovni program zobrazit hybajici se?

Proc zde na poradne animace nefunguje, uz tu bylo 2x vysvetlit v prispevcich kolem me (z vaseho GIFu se pri odeslani vasi odpovedi vezme prvni obrazek a ten se prevede na JPG). Je to funkce Poradny. Takhle si to majitel poradny naprogramoval a my s tim nic neudelame.

achjo*

Na te poradně,co se ti nelíbí,ti snad bylo odpovězeno

máš špatný formát mailu, nejspíš defaultní mrchosoftí "rtf".
musíš mít předvolen "html".

viburnum*
hodnocení

To všechno je moc hezké - všechny rady atp. Takže já to zopakuji ještě jednou. Jak odeslat soubor .gif, aby se animace příjemci zobrazila hned při otevření e-mailu a nemusel ji oživovat otevřením v jiném programu.Takových pohyblivých animací jsem dostal stovky. Ale zřejmě byly odeslány nějakým, mě neznámým, způsobem.Proto bych potřeboval radu asi takovou - "Přihlas se do (Outlook, Thunderbird, Seznam,Centrum a pod. ) - takovým a takovým způsobem. Zatrhni to a to, vlož soubor ve formátu takovém a takovém, udělej ještě to a to a odešli. Já to prostě nechápu, že může být rada tak složitá a náročná, když stovky lidí animace přeposílají, a ty fungují.Děkuji za radu !

ben®

Dobrý den, nyní Vám odpovím zcela konkrétně. Mám aplikaci Thunderbird - tam mám nastaveno odesílání mailů ve formátu HTML. Pro přijatou poštu mám povoleno HTML a také automatický příjem obrázků v HTML. Vlastní vytvořenou animaci vložím k mailu jako přílohu (soubor GIF), v náhledu mailu se to hned pohybuje a odešlu. Zatím si nikdo nestěžoval, že by to u sebe neviděl v pohybu. Když to samé udělám s mailem, který si pošlu sám sobě, tak to je také viditelné a v pohybu (a přílohu mohu potom uložit někam na disk). Poštu ve Firefoxu vůbec neotevírám, tak nevím, jestli to tam funguje - nemám k tomu důvod, když mám Thunderbird. Jenže, jak a kde si otevírají poštu lidé, kterým posíláte animace Vy, se dozvíte případně od nich. Zdravím!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]