Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

SSD a RAM do notebooku

Od: anonyyym odpovědí: 6 změna:

Dobrý den, chtěl bych si vylepšit svůj notebook, ale vůbec netuším, jaký ssd a jakou ram mám koupit, nevyznám se v tom. SSD mi stačí 120gb, víc ani nevyužiju a RAM 2gb. Nevím ani, jestli ten SSD jde dát do notebooku, protože podle obrázku vypadá uplně jinak. Mám notebook HP EliteBook 8530p. Cena by měla být co nejnižší! :)
Výpis ze Speccy - (na ty teploty nekoukejte, notebook nijak nehřeje) :)
Intel Mobile Core 2 Duo P8600 @ 2.40GHz 63 °C
Penryn 45nm Technology
RAM
2,00GB Single-Channel DDR2 @ 398MHz (6-6-6-18)
Motherboard
Hewlett-Packard 30E7 (Intel Genuine processor) 69 °C
Graphics
LP154WX4-TLAB (1280x800@60Hz)
256MB ATI Mobility Radeon HD 3650 (Microsoft Corporation WDDM 1.1) (HP)
Storage
149GB FUJITSU MJA2160BH G2 ATA Device (SATA) 37 °C
Optical Drives
HL-DT-ST DVD-ROM GDR-D20N ATA Device
Audio
High Definition Audio Device
________
Děkuji za každou radu! :)

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

puci33*
hodnocení

2x

Před dvěma dny jsem si v notebooku vyměnil klasický HDD za SSD-Sata.Firma Alza,Crucial120Gb,silný 7 milimetrů za 1700kč.Rozdíl je značný.Rychlý start,bleskurychlé reakce na povely.Jinak výběr disků mají velký.Pochopitelně čím větší,tím dražší. Jarda

kenseiarrs*
hodnocení

Já právě nevím, jaký by mi tam seděl, protože co se dívám na obrázky, tak jsou tam některé ty SSD, co mají tu koncovku jinou..

praivo*

Můžeš použít jakýkoliv 2.5" SATA SSD, který se ti tam vejde na výšku. Ta jiná koncovka může být buď IDE (PATA) nebo (u nových) PCI Express.

kenseiarrs*

Děkuji za odpověd. Problém je v tom, že netuším, jakou tu koncovku mám teď. Já se v tom vůbec nevyznám, jen vím, že jsem notebook kupoval na minulé vánoce :D :)

SSD a RAM do notebooku
praivo*

Vždyť to tam máš napsané - SATA a to verze 2.

RAM potřebuješ typ DDR2-800 (800 MHz) a maximálně 2 GB, víc tvůj OS neumí využít.

kenseiarrs*

Moc děkuju :) No, já mám i 64bit Windows, ale je to W8.1 a na tom mi nejde Metin a ještě pár her :) Takže ještě jednou moc díky! :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]