Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Používání Win XP po 8.4

Od: schovanec odpovědí: 3 změna:

Jsem starý člověk, s počitačem jsem se naučil pracovat podle knížek, velmi těžko bych zvládl se učit něco technicky náročného. PC používám zejména k administrativním pracem ,ale bohužel i k ovládání svého banovního účtu. Mám nyní velké obavy , zda budu moci zyzo práce dále provádět, aniž bych se nedostal do nějakých malérů. Děkuji vám za odpověď.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Předpokládám, že jako člověk, který nemá vztah k výpočetní technice, jste ta svoje XP beztak nikdy neaktualizoval (nebo jen náhodou), takže i tak se pro vás nic nemění. A tipnul bych si, že kdybyste chtěl upgradovat na vyšší verze windows, že by se to neobešlo bez obnovy některého hardware. Takže nejjednodušší rada je zůstat v klidu - PC vám bude fungovat stejně i nadále.

Pokud používáte PC jen k přístupu na internet, mailování, prohlížení filmů, úpravám fotek a podobné domácí práce, a měl byste špatný pocit z toho, že máte nepodporovaný systém, doporučil bych někoho požádat, ať vám nainstaluje některou z uživatelsky příjemných verzí linuxu. Na mírně odlišný vzhled si snadno zvyknete a funkčnost vám zůstane minimálně stejná nebo lepší.

ladinpraha*
hodnocení

4x

V noťasu mám taky WinXP a používám ho na všechno, i na internetbanking. A dál ho používat budu, protože se vlastně nic nemění. WinXP jsou vychytaný OS a to, že jim končí podpora jim určitě nijak neublíží.

ben®
hodnocení

3x

Dobrý den, myslím, že nemusíte mít žádnou obavu. Končí pouze podpora systému, ale jeho rozšíření je celosvětově tak masivní, že by to pro chod PC nemělo vadit. A zabezpečení nějakým antivirem tam stejně asi máte. Nepředpokládám ani problém s internet. bankovnictvím. Já mám sice OS Linux, ale starý prohlížeč Firefox a ta aplikace jenom upozorní, že můj prohlížeč není aktuální, ale normálně mohu internetbanking používat. Možná to bude u Vás něco podobného nebo ani to ne. A pokud zvládnete OS WIN-XP, tak zvládnete i přechod na novější OS Windows (tedy jen eventuálně) - rozdíl není zase tak velký. Zdravím!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]