Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
mám asi hloupou otázku, ale chtěla bych poprosit zda by mi někdo neporadil, jak nejlépe ukládat a třídit pracovní dokumenty v PC?
Jde o to, že mám samozřejmě vše rozdělené na složky, např. dat. schránka, odeslané dokumenty, zaměstnanci, ale je to docela nepřehledné a pokud chci ještě potom toto vše uložit na flash pro případ ztráty dat v PC, tak abych odvírala každou složku a hledala, co už mám uloženo a co ne. A to zabere hodně času. Nemáte nějaký zlepšovák v tomto? Děkuju
já zálohy řeším tak, že vždycky přetáhnu a zkopiruji celý kořenový adresář a se všemi složkami a podsložkami. Takové kopírování sice chvíli trvá, ale není s ním žádná další práce.
No tak to zpřehlednit, každý má nějaký systém, který mu vyhovuje. Na zaměstnance může být program. Smlouvy, doklady, přijaté, vydané, podle roku, měsíce, nezařazené ... Sednout a napsat si to na papír, schema, strukturu. Jde i o to do jaké hloubky třídit. Po nějaké době vypálit, další disk.
Já bych doporučila roztřídit dokumenty podle obsahu. Např. ve složce datová schránka můžete vytvořit podsložky pro přijaté a odeslané zprávy a v nich další složky pro jednotlivé úřady. Ve složce zaměstnanci bych zase roztřídila pracovní smlouvy | náplně práce | mzdy, ...
Zálohovat je nejlepší na externí HDD, ale pokud si data vypálíte na CD/DVD, může stačit i flash disk.
Takže já bych začala stromovou strukturou, do jednotlivých složek bych rozkopírovala příslušné dokumenty, zkontrolovala a pak zálohovala.
Napoprvé Vám to zabere více času, ale při dalším průběžném zálohování už méně. A budete mít ve všem přehled.
------- Pokud používáte Windows, nepoužívejte v názvech složek a dokumentů Místo mezer radši používejte pomlčku nebo podtržítko. či jiných souborů mezery ani diakritiku. Windows se sice tváří, že s takovými názvy umí pracovat, ale občas může nastat problém.
Já se opakovaně setkávám s nemožností stáhnout z internetu přílohu k e-mailu, která má v názvu písmeno s háčkem, čárkou nebo s mezerou. A když už se mi přílohu podaří stáhnout, bývá problém ji otevřít nebo i jen přejmenovat...
1. Zalohovat neco na flash disk neni zrovna idealni
2. Vas zpusob zalohy (rucne kopirovat to, co na flashce neni) je ponekud nestastny
Já vím, proto hledám jiný způsob. Je to takto hodně zdlouhavé a beztak se najde něco na co zapomenu. Jen nevím jak do toho Na co byste doporučil/a zálohovat? děkuji
Ja bych doporucil externi HDD (normalni mechanicky)+nejaky zalohovaci program (viz rady nize). Konkretni program neporadim, protoze zalohuju trochu jinak.
Dobrý den, jak píše kolega - kopírovat složku, systém se zeptá, zda má přepsat, to mu dovolíte a čekáte, až to udělá. Obecně - můžete zálohovat na jiný HDD (i externí), na flashku, vypalovat na DVD (nejlépe přepisovatelné) nebo využít Cloud na internetu.
A pro lepší přehled o souborech a složkách v PC bych doporučil program Total Commander. Zdravím!
doplněno 21.03.14 12:01:paja7 - proti chaosu v PC je nejlepší ten Total Commander - vidíte dvě okna a jen kopírujete nebo přesouváte. Navíc toho ten progran umí i mnoho dalšího. A je to jen program jednoduchý, zdarma, v češtině a rychle ho každý pochopí.
Nejraději bych zůstala u té flash a časem pořídíme nějaký externí HDD protože je to už dost dokumentů s větší kapacitou. Zkusím to s těmi hlavními složkami a podsložkami a kopírovat celé, to by snad mohlo takto jít, protože teď v tom mám totální chaos
Já používám na zálohování freeprogram "Cobian Backup" stahuj.centrum.cz/...
V programu se nastaví složky, které chcete kopírovat, nastaví se kam a způsob jak to kopírovat (komprimované, nekomprimované, rozdílové, plné apod.) a pak jen kdy a jak zálohovat a už to jede (mě to třeba zálohuje denně, když jsem na obědě ). Stejné "úlohy"mám udělané pro externí disk, na který zálohuji 1x týdně
.
A to sem tam dá přímo nastavit v programu, že chci např. zkopírovat složky x, y a ono to samo zkopírovává? To jsem vůbec nevěděla, že to takto jde, já lezu do každé složky a přendavám na flash Děkuji za tip, to vypadá hodně dobře a usnadnilo by mi to práci
Pro zálohování se mi osvědčuje program FreeFileSync, který funguje podobně jako program, který popisuje @xart.
se zálohováním na flešku mám rozdílné zkušenosti, některá a nemusí být značková, funguje dobře a bez problémů; měl jsem Corsair 8G a ta odešla po několika týdnech, sice vyreklamovaná, ale už bez dat; přešel jsem na přenosný pevný disk a zatím bez závad, nyní řeším RAID
Děkuju, zkusím ten Total comander přes víkend stáhnout a trochu se s ním naučit, jestli mi to půjde. To by bylo také řešení
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.