Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,pořídil jsme si nový pc,kde mám jen sata připojení.
Dále mám starý PC ze kerého si chci překopírovat data do nového,ve starém PC je IDE disk ale na zakladní desce je i 2x sata konektor.
Myslel jsem si že připojim nový disk do starého PC,a objeví se mi v TENTO POČITAČ oba disky a já si jen přeházím data která potřebuji.
Mám ale problém,když připojím sata disk do starého PC tak počítač nenajede,je tam jen nějaká tabulko pro vstup do BIOSU,neporadil by někdo jak to udělat?
Ještě bych zkusil se podívat do toho biosu a zkontrolovat zda je zapnuté bootování ze starého disku. Může tam být nastavena priorita bootování ze sata.
Tak jsme to zkoušel,a jak tam připojim sata disk tak se ani do biosu nedostanu,prostě je tam jen nějaká uvodní tabulka zakladní desky a PC nereaguje,odpojim satu jde bios,najede win,prostě vše v pořádku,zkoušel jsem 2sata disky a z obouma to samé,zkoušel jsem oba konektory na desce a žádná změna.
Jestli je to hodně stará deska, může mít jen starší a pomalejší řadič SATA-I. Nový disk bude zcela jistě SATA-II nebo SATA-III. Teoreticky by to mělo být zpětně kompatibilní, ale některé desky (zejména s chipsetem nForce4) v tomhle případě dělají s určitými typy disků problémy. Řešilo se to přepnutím disku na nižší rychlost buď softwarově utilitou výrobce nebo propojkou na disku. Ale k tomu by bylo třeba znát přesně typ základní desky a disku.
Pro jednorázový přenos dat by se problém dal obejít pomocí podobného převodníku připojením přes USB. Nejlepe, kdybyste si ho mohl někde vypůjčit nebo znal někoho, kdo ho má a data by vám přetáhl.
Dalsi zpusob, jak muzete data pretahnout, je propojit PC bud primo kabelem (krizeny ethernetovy kabel) nebo pripojit ke stejnemu prepinaci (switch, router) a pak na tom PC se starym diskem nastavit "Sdileni" prislusnych adresaru (nebo celeho disku), ze kterych chcete data pretahnout.
Jestli chcete vyresit to pripojeni SATA disku do stareho PC, tak sem poslete fotku (treba i z mobilu) zadni strany toho disku, mista na zakladni desce stareho PC, kam se to snazite pripojit (konektor) a pak treba i fotku obrazovky PC po startu, kde se to kousne.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.