Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Program svchost.exe (netsvcs)

Od: honzat® odpovědí: 7 změna:

Ahoj,všiml jsem si že ikdyž na internetu nic nedělám,nestahuji,neodelísám,stále mi program svchost.exe (netsvcs) vytěžuje bezdrátové připojení k mému Wifi routeru a pak asi dál. Dělá to stále. Stahuje i odesílá. Četl jsem,že je to program součásti Windowsů,ale tohle to nikdy nedělalo. Může to být nějaký vir? Projel jsem to dvěma antiviry,ale nenašlo to nic. Dík

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

zepe*
hodnocení

1x

predpokladam windows xp? vypnout a zakazat aktualizace

justanswer

nepomaha.. mam ten samej problem a po cca 15ti minutach necinnosti na pc se sam svchost rozjede na 100% cpu a sam zdechne po 5ti minutach nebo jen jak hnu mysi.. jak proti tomu uz nevim

hodnocení

Ne, jsou to Visty. Mám počítač pět let a nikdy to nedělalo. Všiml jsem si toho,protože mám v miniaplikacích na ploše aplikaci hlídající vytížení procesoru,disku,paměti a internetového připojení. Procesor to moc nezatěžuje,na max 10 procent. Ale to internetové připojení mě štve. Pořád to ukazuje,že to něco stahuje a posílá. Co s tím u Vist? Zase zakázat všechny automatické aktualizace se mi moc nechce. Fungovalo to vše bez problémů. Nemůže to být nějaký vir,sice jak jsem psal výše to nic nenašlo.

pavelv*
hodnocení

0x

Dělají to nejčastěji aktualizace, ještě to přitom nesmyslně zatěžuje počítač. Vypnout automatické aktualizace a je po problému.

hodnocení

Jsou to Visty. Zjistil jsem to podle miniaplikace na ploše,která sleduje vytížení procesoru,paměti,disku a internetového připojení. Nikdy to za celých pět let nedělalo. Teď to prostě pořád něco stahuje a odesílá. Nevím proč a nevím co. Nemůže to být vir? Jak jsem už psal,nic to nenašlo. Procesor to v podstatě nevytěžuje,na max 10 procent. Ale to internetové připojení běží pořád.

Tady bude každá rada drahá. Windle pod položku Svchvost schovávají víc procesů. Když si vyjedeš správce programů CTRL+ALT+DEL zjistíš že nepomůže ani násilné vypnutí toho procesu protože, jen ho zavřeš tak se sám znova aktivuje.
hodnocení

V počítači spustím (Vista) Sledování spolehlivosti a výkonu. To,že v jádru běžně běží i několik svchost.exe je normální,mám ověřeno na jiném počítači. Ale proč mi ikdyž na internetu nic nedělám neustále odesílá a stahuje data? Počítač je svižný,nic se nehltí,ale odesílá a stahuje. A nevím co. Dělá to přes svchost.exe (netsvcs) a přes AvastSvc.exe.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]