Nejste přihlášen/a.
Z ničeho nic se mi při prohlížení internetu vypnul stolní PC a nejde zapnout. Zdroj je teplý a na desce svítí žlutá dioda, elektřina tam tedy zřejmě jde. Je někde nějaká pojistka, nebo kde může být problém?
Díky za rady.
To vypadá, že odešel zdroj.
To že svítí LED dioda nic neznamená. Zdroj v počítači dává vícero napětí, hlavně 3,3V, 5V a 12V (Ale jsou tam i další). Pokud přestal zdroj dávat jedno z těchto napětí, tak počítač prostě fungovat nebude dioda nedioda... Jestli se hodně zahřívá i bez zátěže, je to nejspíše jasné.
Hm, asi ano. Nenapadá mně nic dalšího... Někdy před měsícem v PC začalo cosi rachotit, tak jsem pátral a našel jsem nějaký kousek plastu, který byl spadlej na ventilátor ve zdroji, tak to byl asi začátek jeho konce
Díky za radu.
Točí se ten ventilátor ve zdroji? Možná tím kouskem plastu odešel a zdroj může být dobrý, akorát se přehřeje a vypne.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.