Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, chtěl bych poprosit zdejší experty o radu ohledně zákl. desky ASUS M4A87 TD EVO. asus.com/...
OS WIN XP 32bit
Procesor Athlon II X4 620
RAM Pattriot 4x2 GB (PVT36G1600ELK)
Základní deska DDR3 tohoto typu podporuje, ale pokud jsem to správně pochopil, je možno osadit podle manuálu buď jednim kusem nebo čtyřmi.
Problém ale nastává, když tam dám všechny čtyři a spustím 3Dmark2006, tak mi při testu CPU naskočí mordá obrazovka a PC se restartuje. Když používám pouze jeden slot (tzn. 2GB RAM), test proběhne v pořádku a systém je zcela stabilní. Stejně nestabilně se choval systém když jsem zkusil osadit dva pamětové sloty.
Ptám se teda, jestli to třeba nebude tím, že WIN XP 32.bit podporuje jen 3,5GB RAM
Díky za nápady a informace
pokud je mi známo tak systém to stejně ořízne. 32bit neumí adresovat víc jak 3G RAM. Osazuji se stejnobarevné sloty...
JJ tomu rozumím ale chtěl jsem docílit toho abych měl alespoň těch 3,5 GB RAM pod WIN XP. A tak jsem to osadil všechny sloty v domění, že deska to omožňuje. Protože jen dvě do slotu stejné barvy osadit nejde u tohoto typu RAM (viz. manuál v odkazu a výpis povolených RAM.
Mohlo by tedy pomoct nainstalovat WIN7?
Takže myslíte, že ta modrá obrazvka může souviset s tím, že mám 8GB RAM pod 32bit operačním systémem? I přesto, že deska tohle osazení podporuje?
domnívám se že ano , ale nemám pro to tvrzení. Nicméně 8g na 32bit je blbost.Tam stačí normálně 2G Já mám na stolním Win 7 64bit a k tomu 4G a pohoda...pomalej je procák...ale vytížení RAM je tak 35-45%
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.