existuje 4 kablový i 5 kablový napájení SATA disků (ten kablík navíc je oranžovej, "zástrčky" jsou ale naprosto shodný); myslím, že 4 kablíky jsou na SATA, a 5 kablíků na SATA II (ale třeba se pletu?); jak se odliší SATA od SATA II? (tj. jak se poznají?); jak a čemu by vadilo použití špatnýho typu napájení (když jsou zaměnitelný, nemělo by to vadit?), k čemu je ten 5. oranžovej kablík?
děkuju za odpovědi (na obodování ovšem může přijít až po zprovoznění PC, s mým mobilním prohlížečem se toho moc dělat nedá (on už je porod sem vložit otázku, nebo dokonce další příspěvek do ní))
luke237
Ja tady nejsem kvuli bodum, takze bud v pohode Navic zase tolik prace zjistit odpoved na tvoji otazku, mi to nedalo. Bral jsem to jako lehke zpestreni meho dne
tak to je teda moc dobře, protože body se u této otázky rozdávat nebudou nejspíš nikdy - i po návratu k PC a Mozille tady žádný bodovací kolečko nevidím... (leda bych mohl označit jako špatnou odpověď - to mi tu zůstalo...); no, pokud se budu chtít pokoušet o obnovu pochopitelně nečitelnýho původního HDD, nebo jen o znormalizovaní mojí nový instalace, nejspíš příležitostí k novým dotazům a bodům bude dost...
doplněno 14.03.14 02:30:
bože, až teď mi to došlo - těžko dávat body neregistrovanému... (v mobilu jsem takové nuance vůbec neřešil, pokud i byly rozeznatelný, tam byl úspěch vůbec dotaz zadat) - no, asi mám hlavu vytíženou něčím jiným...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.