Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Záhadné slabé ševelení z repro

Od: dedabrno® odpovědí: 2 změna:

Poslední dobou se mi objevují při běžném chodu jinak dlouhodobě bezproblémového počítače (deska MSI 7337, AMD 64 +3800, integr. zvuk.karta, 2 GB DDR2 atd...) z reproduktoru slabé zvuky jakoby krátké zaševelení ptáčka atp. Toto ševelení je výrazně slabší, než běžně nastavený zvukový výstup - ale je hranici slyšitelnosti. Vyskytuje se jen občas, pravděpodobně jde o projev nějaké činnosti paměti nebo cachování, protože nastává jen někdy a u úloh s větší náročností. Dříve to nikdy nebylo.

Rozhodně nejde o chybové pípání BIOSU, nejde to ani ze základní desky, HDD nebo zdroje, jde to přes zvukovou kartu do reproduktoru, ale velmi slabě oproti nastavení zvuku. Zeslabit to lze, zesílit jen omezeně.

Mám dojem, že před časem jsem o tom zde nebo v jiné poradně již něco četl, ale nyní si to již neumím vybavit ani najít.

Děkuji za každou radu a náměty

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

majco
hodnocení

0x
Vo windowse xp bolo medzi hlasitostou kolonka nieco ako zvuk softwaru nejaky taky nazov to malo to treba ztlmit pripadne nemas mikrofon na pc a niekde v blizkosti reprakov?vuskusaj daj aj microfon na minimum..

hodnocení

0x

Někde je v háji stínění. Těžko říct, možná je v háji nějaký filtrační kondenzátor, může to chytat i kalbel k reprákům, čert ví, kde se to do signálu dostane. Asi prohlédnout desku, trochu s tím zkusit polaborovat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]