Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nejde mi turbo bost u procesoru

Od: tomas789 odpovědí: 2 změna:

Dobrý večer dnes se mi stáhly aktualizace na windows. Mám windows 8,1 notebok lenovo ideapad y580, Procesor i7 4 jádro. a 2.30 ghz a s tím turbo bostem 3,30 ghz problém je v tom že po aktualizaci se mi začala sekat hra world of tanks která předtím mělo bez problemu okolo 40fps a tet má sotva 20. ovladače mám aktuální. ale objevil jse mi nějáký program ve správci který využíval cca 90 % procesoru nějáky minerd.exe podle návodu jsem ho odstranil a beze změny prográm tam sice už není ale furt se to seká ve správci uloh jsem si všiml že rychlost procesoru je furt 2.29 ghz víc né a ani méně. viz foto jak jsou tam jádra tak je tam jen 1 jak je to možné že je tam jen jedno když mám 4? Prosím poradte

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

tomas11*
hodnocení

0x

Na zkoušku bych to zkusil vrátit zpět do - než se naistalovali aktualizace.Zdar

janis
hodnocení

0x

Berte mne s rezervou, nejsem technik. Tzv. Turboboost spíná jen při používání jednoho jádra. Jenže i když je hra napsaná jen na jedno jádro (což dnes už není snad žádná), tak ostatní jádra zpracovávají dál všemožné systémové "podprográmky" a jiné, takže Turboboost fakticky neběží nikdy. P.S: Vámi uváděné foto nevidím přiložené.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]