Nejste přihlášen/a.
Chci se zeptat, mám nějaký soubory ve Wordu, a nebyla bych zrovna šťastná, kdyby je četl někdo kromě mě. Což ale není vůbec vyloučený a já z toho mám celkem hrůzu. Ostatní členové rodiny (mj. dva zvědaví bratři) mají do mých dokumentů naprosto volnej přístup. A to bych právě chtěla změnit. Nevíte, nedají se ty soubory nějak zaheslovat, že bych k nim fakt mohla jenom já? Díky moc.
![]()
Díky, ale asi mám nějaký jiný nastavení nebo jsem úplně blbá, ale Možnosti zabezpečení tam nemám.
![]()
Urcite to tam je, ale spatne se to nachazi. Je to v kazdem Wordu, jakekoliv verze.
Dej ulozit jako...
Přesně tak jsem to udělala i minule, ale v Nastavení mám jen:
Odstranit
Přejmenovat
Přidat k oblíbeným položkám
Připojit síťovou jednotku
Vlastnosti
Možnosti sítě WWW
Obecné možnosti
Uložit verzi
a asi polovina z nich je"neaktivních"(nedá se na ně kliknout). Už jsem zkoušela Obecné možnosti. Tam je Možnosti sdílení souboru pro"Doc1", pod tim Heslo pro čtení a pod tim kolonka a pak ještě Heslo pro zápis a pod tim kolonka. Obojí jsem samozřejmě zkoušela, ale při otevření žádný heslo není vyžadovaný. Já tomu nerozumim, asi to je něco jinýho, ale za pokus to stálo ![]()
Mno... každopádně... pořád to nejde.
Co s tim? Díky mooc.
Ok, takže je to ta položka OBECNE MOZNOSTI, postup:
1) zadat heslo pro cteni
2) ENTER nebo OK
3) zadat to same heslo jeste jednou - kontrola preklepu a OK
4) ULOZIT a uzavrit soubor nebo radeji cely Word
a pri otevreni to proste heslo bude chtit. Tak jak ted?![]()
BTW, když najdou zaheslovaný dokument, budou právem zvědaví, co je v něm. ![]()
Pro málo znalé uživatele je poměrně spolehlivá obrana přejmenovat soubor tak, aby měl příponu dejme tomu .BMP nebo jinou užívanou jinými programy a nedostanou se do toho...
Ty si to před použitím přejmenuješ zpátky na .doc... ![]()
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.