Nejste přihlášen/a.
Chci se zeptat, mám nějaký soubory ve Wordu, a nebyla bych zrovna šťastná, kdyby je četl někdo kromě mě. Což ale není vůbec vyloučený a já z toho mám celkem hrůzu. Ostatní členové rodiny (mj. dva zvědaví bratři) mají do mých dokumentů naprosto volnej přístup. A to bych právě chtěla změnit. Nevíte, nedají se ty soubory nějak zaheslovat, že bych k nim fakt mohla jenom já? Díky moc.
Díky, ale asi mám nějaký jiný nastavení nebo jsem úplně blbá, ale Možnosti zabezpečení tam nemám.
Urcite to tam je, ale spatne se to nachazi. Je to v kazdem Wordu, jakekoliv verze.
Dej ulozit jako...
Přesně tak jsem to udělala i minule, ale v Nastavení mám jen:
Odstranit
Přejmenovat
Přidat k oblíbeným položkám
Připojit síťovou jednotku
Vlastnosti
Možnosti sítě WWW
Obecné možnosti
Uložit verzi
a asi polovina z nich je"neaktivních"(nedá se na ně kliknout). Už jsem zkoušela Obecné možnosti. Tam je Možnosti sdílení souboru pro"Doc1", pod tim Heslo pro čtení a pod tim kolonka a pak ještě Heslo pro zápis a pod tim kolonka. Obojí jsem samozřejmě zkoušela, ale při otevření žádný heslo není vyžadovaný. Já tomu nerozumim, asi to je něco jinýho, ale za pokus to stálo
Mno... každopádně... pořád to nejde.
Co s tim? Díky mooc.
Ok, takže je to ta položka OBECNE MOZNOSTI, postup:
1) zadat heslo pro cteni
2) ENTER nebo OK
3) zadat to same heslo jeste jednou - kontrola preklepu a OK
4) ULOZIT a uzavrit soubor nebo radeji cely Word
a pri otevreni to proste heslo bude chtit. Tak jak ted?
BTW, když najdou zaheslovaný dokument, budou právem zvědaví, co je v něm.
Pro málo znalé uživatele je poměrně spolehlivá obrana přejmenovat soubor tak, aby měl příponu dejme tomu .BMP nebo jinou užívanou jinými programy a nedostanou se do toho...
Ty si to před použitím přejmenuješ zpátky na .doc...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.