Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nelze odebrat externí disk-proč?

Od: misa504* odpovědí: 7 změna:

Dobrý den. Mám WIN 8. Do USB jsem zapojil externí disk H a chtěl jej odebrat - bezpečně odebrat hardware, ale píše mi to - viz příloha.

doplněno 08.03.14 19:07:

Nevím co bych měl kde dále ukončit, aby mi to psalo, že mohu ext. disk bezpečně odebrat. Děkuji za nápady.

Nelze odebrat externí disk-proč?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Občas se to stává. Někdy pomůže pár minut počkat, jindy to lze vyřešit až odhlášením uživatele nebo vypnutím PC.

hop®
hodnocení

0x

Někdy pomůže počkat, někdy pomůže otevřít a zavřít soubor na zařízení, někdy pomůže jen restart. Občas mi to dělá externí disk pod W7 a zatím jsem nezjistil proč a co s tím jiného udělat...

misa504*
hodnocení

Měl jsem to samé. Zkuste odstranit v plánu defrgmentaci externího disku ( vlastnosti ... ). Zakázal jsem ji dle plánu ( je to již přednastavené v plánu ) a již nemám problém s řádným odpojením disku. Nebo další možnost : Stáhněte si aplikaci USB Safety Remove nebo USB disk Ejector. Pomocí tohoto odpojíte externí zařízení vždy.

doplněno 10.03.14 08:35:

...má být defragmentaci ...BYL TO PŘEKLEP

hm*
hodnocení

0x

Stačí mít třeba jen nastaven Průzkumník do nějakého adresáře na tom disku a už ho systém nemůže odpojit. Je potřeba opravdu ukončit všechny programy, které s diskem pracují, nebo je aspoň přepnout jinam (např. ten průzkumník, wincommander apod.)

hodnocení

0x

Většinou stačí ukončit různé průzkumníky, totalcomandery a podobné programy. Jako krajní řešení, pokud nechcete restartovat je počkat, až na připojeném disku nebude nic svítit a v ten okamžik ho odpojit násilím. Pravděpodobně se nic nestanet, ale nedá se vyloučit poškození dat na disku.

hodnocení

0x

Není tam zapnutý ReadyBoost na té flešce?

doplněno 11.03.14 05:48:

Aha, to není fleška...

doplněno 11.03.14 05:51:

A není nastaveno sdílení třeba?

hodnocení

0x

Zrestartujte PC. Popripadne muzete pouzit program process explorer a v nem najit soubor, ktery je otevreny pod pismenem Vaseho disku a zavrit.

technet.microsoft.com/...

cestiny.idnes.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]