Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Změna OS na PC

Od: petula00* odpovědí: 14 změna:

Zdravím.Lze po změně OS W XP na Linux vrátit opět W XP.Změna byla totál.ne souběh.PC byl zakoupen jako repas s OS W XP,Je vylepena známka s kodem.Potom byl XP odinst.a nainst.Linux(Ubuntu).Ale není to ono.Tak by jsem chtěl nainstalovat zpět XP z ISO obrazu.PC je pro manželku.Stále mi leze do mého PC s W7.Už mě lezou na nervy ty její stahované prezentace od kamarádek.S tím Ubuntu se nechce kamarádit.

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

praivo2
hodnocení

0x
Zkuste Kubuntu nebo Mint.
praivo2
Mint myslím ve verzi Cinnamon.

k2
hodnocení

0x

Samozrejme, ze lze znovu nainstalovat XP. Sezente si nekde instalacni medium s verzi, na kterou mate na stitku kod a nainstalujte to.

petula00*
hodnocení

Kde sehnat instalační soubor(asi ISO) W k tomuto štítku který je vylepen na PC?

doplněno 06.03.14 17:13:

ulozto.cz/...

Změna OS na PC
k2

Kdekoliv na netu (ruzna uloziste a warfora). Jen musite stahnout stejnou verzi, ke ktere mate stitek - tzn. mate-li XP Home, tak tu, mate-li XP Professional, tak tu. Stejne tak s verzi (x32 nebo x64).

k2

V tom pripade mate XP Professional x32 (nekdy se neuvadi) CZ. Ke stazeni treba na uloz.to

praivo*

x86... Ale nevidím důvod proč XP, když jim za pár týdnů končí podpora...

hop®
hodnocení

0x

Jaké XP máte na štítku? Home? Pro? ...

Iso soubor jde nalézt na úložištích, třeba ulozto.cz, stačí stáhnout a vypálit, při instalaci jen zadat kód ze štítku a máte opět ofiko XP...

doplněno 06.03.14 17:21:

Zkusil bych třeba tenhle...

Jinak vyhledávat klíče: XP PRO OEM ISO, možná in SP3 ale to pak lze doinstalovat...

petula00*
hodnocení

Mám stahnutý ISO obraz XP v raru.Jak ho vložím do vypalovacího programu?tak jak je v raru a nebo otevřený(jednotl.soubory)?

k2

Jako soubor s koncovkou .rar? Pokud tak, tak rozbalit a vypalit az to rozbalene (koncovka .iso), nebo ten ISO soubor jen otevirate ve winRARu?

Když vidím jaký problémy v tom hledáte tak si říkám že by bylo daleko jednodušší přes centrum software Ubuntu najít program který si s těma powerpointovýma nesmyslama poradí. Vím že Libre na to není nejlepší ale stačí dát na foru ubuntu.cz problematiku PPT vyhledat a určitě se najde řešení. Pochopím když se někdo vrací do windows kvůli lepší podpoře ve hrách ale kvůli PPT bych to nedělal.
petula00*
hodnocení

Problémy v tom nehledám,neboť hry se na tom PC nikdy nehrály a hrát nebudou.Horší je to,že to nainstalované Ubuntu je jaksi poločeský a dle servisu s tím nelze nic dělat.A chtít od manželky který je 58 let aby se v tom vyznala je nemyslytelná věc.Jak už sem psal na úvodu budde to PC pro ní.nechci aby mi lezla do mojeho PC a stahovvala kdejakej drek od kamarádek co mjí posílají.Čistit PC 2x do týdne mě vytáčí docela spolehlivě.Ať si tenhle zasviní jak chce.To už mi bude jedno.Takže to XP se mi zdálo přijatelnější.Vím,že tomu končí podpora.

praivo2
Zkus jeden z OS, které jsem uvedl nahoře, a během instalace měj počítač připojený k internetu, aby si mohl stáhnout zbylé lokalizačhí balíky.
praivo2
A v servisu jsou mamlasové, čeština jde i dodatečně normálně nainstalovat...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]