Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak opravit poškozené clustery

Od: misa504* odpovědí: 5 změna:

Dobrý den. Chtěl jsem udělat Bitovou kopii systému Windows 8 na externí disk a po několika hodinách mi to napsalo : ZÁLOHOVÁNÍ ( NA EXTERNÍ DISK H ) SE NEZDAŘILO. BYLY NALEZENY POŠKOZENÉ CLUSTERY. ( 0x8078007F ).

CHYBA DAT ( cyklická redundantní kontrola ). ( 0x80070017 ).

Chtěl jsem si pak otevřít externí disk a píše mi to, že struktura disku je porušena a není čitelná. Chtěl jsem dát kontrolu disku a píše mi to, že kontrolu nelze provést, protože Windows nemůže k disku získat přístup.

Tak bych se prosil zeptat, co s tím mám dělat, abych se do externího disku dostal - otevřel. Rozhodl jsem se, že zálohu systému již nebudu dělat na externí disk, ale na flešku raději. Děkuji za případné rady. Jsem amatér, tak bych prosil nějaké jednoduché řešení, je-li to vůbec možné. A také neumím anglicky. Je mi skoro 60 roků. Hezký den.

Jak opravit poškozené clustery

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

luke237
hodnocení

0x
Zkuste spustit Checkdisk na ten disk. Tento pocitac → (vybrat prislusny disk) → prave tlacitko → Vlastnosti → Nastroje → Spust/Zkontroluj (obrazky [pro anglicke Windows] treba zde)
misa504*
hodnocení

Píše : struktura disku je porušena a není čitelná. Takže nelze spustit.

Jakým jiným způsobem bych se mohl dostat do externího disku?

luke237
Je na tom disku neco duleziteho krome te nedokoncene zalohy?
misa504*
hodnocení

Není. Jenom mi dalo práci zkopírovat fotky a videa z PC. Už jsem přišel na to, že je lepší zálohovat PC na úložiště : OneDrive, Capsa, DropBox. Zde jsem to již z PC vše uložil - mám tedy vše zálohované 3x na úložišti . Nyní mi jde o to, jestli mohu dál používat tento ext. disk - např. na přenášení dat - fotek, videa. Tento disk je v gumovém pouzdře, má velikost 1TERA, stále leží ve stolku, použil jsem jej na nahrávání prvně asi před měsícem, takže nepoužíván. Tu chybu mi to hlásí zřejmě po náhlém výpadku proudu v domě - opravě elektr. vedení po městě. Nerad bych ten disk jen tak vyhodil.

luke237
Myslim, ze bude stacit klasicky format toho disku.
Pri zalohovani na externi uloziste na Internetu bych si daval pozor na to, kolik dat prenasite, at neprekrocite limit sveho poskytovatele pripojeni. Tak to musi trvat neskutecne dlouho v porovnani se zalohou na mistni pevny disk.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]