Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nabootování systemu

Od: miskaliska odpovědí: 37 změna:
Ahojte, chtěla bych se zeptat jestli mi někdo můžete vysvětlit jak nabootovat system. Zapomela jsem heslo do windows vista a chci obnovit heslo podle návodu na netu ale nevím jak udělat ten začátek. Ukázka: Při naboot instalacniho dvd vyberte opravu systému a poté příkaz.radek. Pak windowssystem32. Atd ... Tak prosím může mi to někdo popsat od toho když zmacknu zapínáci knoflík? Díky míša

37 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Nejdříve v BIOSu nastavte spouštění z DVD mechaniky.A pak už je to intuitivní.

windows.microsoft.com/...

miskaliska
hodnocení

Kluci dekuju všem zítra to zkusím a pak napíšu jak to šlo. Když pustím pc tak tam musím zmacknout Esc abych byla v ňákem nastavení je tam plno věci od f2 po f12. Bios je pod f10 tak snad to bude ono.
miskaliska
hodnocení

tak ja nevim. Po zapnutí pc tam je pro startup menu stisknete Esc. Po stisknuti vyjede to co je na obrazku c.1 , pak dále pod F9 obrázek čislo 2 a f10 boot obrázek c.3
miskaliska
06.03.14 08:39
hodnocení

Obr.
miskaliska
hodnocení

tak druhý pokus obrázky. k té F9 tam vždy dám to první a pak něco chvíli naskakuje ale pak se opet jen spusti system windows s uvodní přihlašovací obrazovkou

Nabootování systemu
Nabootování systemu #2
Nabootování systemu #3
luke237
Delas to dobre (F9 → Optical Disk Drive). To DVD je originalni? Asi ne ...
Jeste muzes zkusit misto F9 dat F10 a tak jako prvni bootovaci zarizeni nastavit "Optical Disk Drive" a zrusit druhy (pripadne i treti jestli tam je) bootovaci zarizeni. Pak ulozit, reset a divat se, co ti to DVD vypisuje (uz nemusis mackat to F9, protoze je to porada bootovacich zarizeni nastavene natvrdo v BIOSu).
luke237
dat F10 a tak jako prvni bootovaci zarizeni nastavit "Optical Disk Drive" a zrusit druhy
Bude to zrejme v F10 → System Configuration
miskaliska
hodnocení

je to original CD k noetbooku, jdu to zkusit.

miskaliska
hodnocení

kdyz dam to F9 tak se pak zpusti normal windows. Ted sem zkousela to F10 a nevim co tam namackat kde.:D dekuju ze mi chcete poradit, snad se podari. Takze dam F10 vyskoci obrazek co uz sem davala, podle tvych rad jsem dala to posledni system configuration a dale na obrazkach :

Nabootování systemu #4
Nabootování systemu #5
luke237
Zatim to delas dobre. Zrusil bych vsechny druhy boot zarizeni krome toho CD (koukam, ze nejde zrusit boot z disku?).
Jestli to take lustim spravne, tak posledni radek na druhem obrazkuje Boot Order (poradi, v jakem se zkouseji bootovaci zarizeni). Optika je na prvnim miste, takze uz nemusis mackat to F9 pri bootu, ale take je tam porad ten harddisk (HDD), takze kdyz selze boot z CD, tak se automaticky zkusi boot z HDD a prepisi se (chybove) hlasky z nepodareneho startu CD, ktere by nam pomohli zjistit, kde je chyba.
miskaliska
hodnocení

takze mam dat SD card, floppy a to podtim vse u tech tří disable?a jen u CD nechat Enable?to je vse? a pak ulozit

luke237
Ano. To PXE je bootovani pres sit. Po zdarne oprave PC to muzete zase vratit zpet na Enable, ale stejne to asi v zivote nepouzijete, jako jste to nepouzivala doted.
Jeste budu u PC asi tak 10 minut, tak pujdu na nekolik hodin delat neco jineho.
luke237
Jeste bych se pro zajimavost podival, co je v tom "Device Configurations" a "Built-in Device Options".
miskaliska
06.03.14 10:36
hodnocení

foto

Nabootování systemu #6
Nabootování systemu #7
luke237
Jeste co je v tom Built-in Devices Options → Optical Disk Drive?
miskaliska
hodnocení

tam je vsude enable nebo disable

miskaliska
06.03.14 10:42
hodnocení

nnn

Nabootování systemu #8
luke237
Tenhle obrazek sem asi nepatri. To je z toho zakladniho Boot Menu.
miskaliska
hodnocení

já vim jen jak jste rikal ze prvni mame optical CD a pak hned to hard drive tak tam jsou sipky a je mozno posouvat poradi

luke237
Me spise zajimalo, co je v tom menu Built-in Devices Options → Optical Disk Drive. Po jeho zvoleni se prece neobjevi to zakladni Boot Menu, ve kterem jde menit poradi bootovacich zarizeni ("sipky") nebo ano?
miskaliska
hodnocení

U toho je jen moznost zvoleni Enable a DIsable

luke237
Aha. *palec*
Tak ted uz to jen ulozit, resetovat notebook a koukat se, co to dela.
Napada me, ze jestli to z toho DVD nepujde nabootovat a zase se ke slovu bude cpat HDD, ktery okamzite obrazovku z hlaskami od CD zmaze, tak v BIOSu povolit nejake pomale zarizeni (bud floppy nebo PXE - nebo obe :) ) a vlozit je do Boot Order mezi Optical Disk Drive a Harddisk, aby byl cas vyfotit obrazovku s temi hlaskami.
miskaliska
hodnocení

Dekuju za pomoc, ted jdu s malou na nausnice , necham ntb trochu odpocinout a pak to zkusim znova co to udela

miskaliska
hodnocení

Tak mam radost, uz sem pokročila, už jsem na tom příkazovým řádku. Děkuji Lukymu za pomoc! Ale...:D Dělám to podle tohoto návodu :

Při nabootování instalačního dvd vyberte opravu systému a poté _ příkazový řádek.

Zde se dostaňte do

WINDOWSSYSTEM32

zadejte příkaz

REN utilman.exe utilman.exe.old

poté zadejte

copy cmd.exe utilman.exe

nyní restartujte PC , vytáhněte instalační DVD z mechaniky a nechte nabootovat systém.

po naběhnutí systému máte vlevo dole _ ease to access ( snadný přístup / usnadnění )

V příkazové řádce zadejte net user user-name new-password

př. net user administrator H123456.

V případě že je administrator zakázán- defaultní nastavení Vista a Win 7 ,

napište a potvrďte příkaz

net user administrator /active:yes

netdom resetpwd /server:Replication_Partner_Server_Name/userd:domainnameadministrator_id /passwordd:*

Nák mi tam ty příkazy nejdou :D Já tam mam x:sources a nevim jak mam zadat ten windowssystem32 jestli hned za to to napsat ale to mi ukazuje nenalezeno

miskaliska

no proste nevím:((

Nabootování systemu #9
hm*

No protože nemáte psát příkaz windows/system32, ale máte se přemístit do adresáře windows/system32. Jenže nevím, které disky tam teď v tom Vaše režimu jsou. Takže zkuste přepnout se na disk c příkazem "c:" (bez uvozovek) a pak příkaz "cd /windows/system32" (s obrázenými lomítky, ne těmito normálními), nebo zkuste ten uvedený příkaz cd... rovnou na disku x, kde jste teď.

miskaliska

Dekuju vsem moc uz to mam! :))

luke237
hodnocení

0x
Nejdrive musis vlezt do BIOSu (asi stlacit klavesu F2 nebo F10 nebo co funguje na tvem pocitaci - casto se to zobrazuje pri zapnuti PC - neco jako "Press F2 to enter BIOS" apod.). V Biosu v radku Boot Devices zvol jako prvni zarizeni CD-ROM. Uloz a opus BIOS. Restartuje se PC. Zacne nacitat z DVD a objevi se menu, kde zvolis "Oprava systemu" a pak uz pokracuj podle toho navodu na Internetu, ktery mas.
luke237
V Biosu v radku Boot Devices zvol jako prvni zarizeni CD-ROM
Ted tam mas asi neco jako "IDE-0", "HDD0", "SATA-0" nebo neco podobneho.
luke237
Tady je obrazek, jak to v tom BIOSu vypada na radku s bootovacimi zarizenimi.
luke237
Nektere BIOSy umoznuji zmenu bootovaciho zarizeni i bez te zmeny v BIOSu. Vypisuji pri startu hlasku neco jako "F8 .. Boot Menu". Zmacknes tedy pri startu F8 a objevi se ti seznam vsech zarizeni, ze kterych BIOSu umi bootovat a tam si vyberes DVD nebo CD.
luke23
A tady je obrazek, jak to vypada po zapnuti PC. V tomto konkretnim pocitaci se do BIOSu dostava stisknutim klavesy DEL (Delete), jak se pise na spodnim radku nebo si muzes rovnou vyvolat Boot Menu stisknutim F12 a tak si pak zvolit DVD-ROM (nebo CD-ROM)

Dal bych ti dobrou odpověď ale nějak mi tady neukazuje, jen špatnou...

luke237
hodnocení

0x

Tak uz jsem zase zpatky u PC a koukam, ze @hm pomohl uzivatelce prehoupnout se i pres ten posledni problem, za coz mu patri dik.

Jsem rad, ze se tazatelka prokousala navodem az do konce a ted ji to funguje k plne spokojenosti. *palec*

Snad bych jen dodal (jestli to uz navod nezminuje), ze by si mela prejmenovat zpatky ten utilman.exe.old treba takto (v prikazovem radku):

1. c:
  2. cd c:\\windows\\system32
  3. del utilman.exe
  4. ren utilman.exe.old utilman.exe
  5. exit
Pak bude vse ve stejnem stavu jako predtim, nez zacala. Samozrejme krome toho opraveneho hesla.

Krásná práce, pánové!
luke237
Doted je mi divne, proc to instalacni DVD neslo spustit primo volbou Opticka jednotka v tom Boot Menu (F9) *ee* Asi to uz nikdy nezjistime.
miskaliska
hodnocení

Luke děkuji to jsem nevěděla. Ještě to udělám :) tak všem děkuji za pomoc :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]