Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak se říká kurzoru?

Od: babkazov® odpovědí: 12 změna:

Jak se říká kurzoru, který vypadá jako šipka? Jako čárka? Jako ukazující ruka? Který bliká? Jsou vůbec názvy, které tyto stavy rozlišují? :-D Něco jsem vysvětlovala a vypadala jsem jako postižená, když jsem popisovala, co kurzor dělá. PC jménem Vincent se choval podivně s bezdrátovou myší. A to až tak, že kurzor zamrznul uprostřed monitoru a na myš nereagoval. A to už je druhá myš, protože s tou první, která je vpořádku také zamrzal, sekal se a vůbec. Byla jsem včera na mrtvici, protože si nedal říct ani na myš s drátem. Večer se umoudřil a drátovou vzal na milost. *plac* Tu bezdrátovou myš miluji.

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Kurzor je stale jen kurzor. Na ruku se vam zmeni, kdyz prejedete po odkazu (link), aby jste vedela, ze na to muzete kliknout. Carka je tam pri prejizdeni pres text, aby jste mohla vybrat text napr. pro kopirovani.

Vice se doctete zde:

cs.wikipedia.org/...

Jinak zamrzani nejspis nebude mysi, ale Vasim systemem Windows. Pri zamrznuti mysi reaguje alespon klavesnice?

hodnocení

dakon, děkuji. Je to tak. Myslela jsem si, že každý tvar kurzoru má svůj název. A ono ne. ;) Jojo, klávesnice reagovala, to mě zeť navigoval po mobilu, přišli jsme na to. Ale myš, 2x zhruba v vždy po měsíci bezchybné činnosti pc odmítl. Postavil si hlavu. Tak se smiřuji s drátem. Co už?!

doplněno 05.03.14 10:57:

Děkuji za radu. Uložím si ji a až mladý příjde, uvařím mu kafe, dám mu buchtu, protože hladný člověk, zlý člověk a on mi to opraví. Hezký den ;)

Preinstalovat se zetem ovladace :). Casto se instaluji ovladace microsoft primo z Win a ty casto zlobi. Takto jsem vyresil muj problem s bluetooth mysi. Takze nejnovesi ovladace od vyrobce mysi (treba jako Logitec) a melo by to slapat.

Každý tvar kurzoru MÁ svůj název.

Např v Excelu se dá měnit jedniduchým příkazem VBA : Application.Cursor =

může nabývat hodnot:

Application.Cursor = xlWait
Application.Cursor = xlDefault
Application.Cursor = xlIBeam
Application.Cursor = xlNorthwestArrow
Application.Cursor = xlVisualCursor
Application.Cursor = xlLogicalCursor

např. xlWait je "pracující kurzor", xlNorthwestArrow je šipka, atd.

hodnocení

1x

Některé bezdrátové myši nezamrzají, nýbrž se po určité době nečinnosti vypnou, kvůli úspoře jejich baterie. K aktivaci nestačí s myší pohnout, ale je potřeba kliknout na některé tlačítko nebo kolečko. Nevýhoda je v tom, že když při poslední práci necháte myš na některém tlačítku na ploše (internet, dokument) tak tou aktivací se zároveň klikne...

hodnocení

0x

a co baterie? zkoušela jste vyměnit za dobré? u mé bezdrátové myši taky měním (dobíjím Sanyo Eneloop) asi jednou za měsíc;myš je od kterého výrobce? typ? hodně otázek, ale ... snad si s tím poradíte

doplněno 05.03.14 14:02:

chování, které popisujete, je také i v případě vybitých baterií

hodnocení

První, čerstvě koupená, myš zamrzala uprostřed práce. A ta druhá, také nová, která v jiném počítači fungovala dobře a u mě asi měsíc, také. Klekla uprostřed karetní hry. Baterie jsou v ní luxusní, určené pro myši a keyboardy, fungl nové. Myš nevypínám. *sok* To všechno bylo první, co mě napadlo, když jsem hledala příčinu. Pak jsem zkontrolovala podložku pod myš a pak zastrčení té věcičky v počítači. Jak se jí říká? USB? Pak jsem restartovala natvrdo. Jen mě mátlo, že na obrazovce kurzor stále je. Takže počítač tu myš úplně neignoroval. Několikrát. Snad až na popáté přijal myš s drátem. Nemám odvahu použít bezdrátovou. *plac*

doplněno 05.03.14 15:49:

Dakon, taky to tak vidím. ;)

Zkuste ty ovladace az budete mit technickou pomoc v dome :)

hodnocení

0x

jak to dopadlo? informace někdy pomůže i dalším

hodnocení

Děkuji za starost. Nedopadlo to ještě nijak. Mladý trajdá po Evropě ve služebním autě za služebními povinnostmi. A nikoho jiného jsem nesehnala. Moje stará myš s drátem funguje perfektně ;)

joudic*
hodnocení

0x

bezdratovou jsem musel vyhodit, mel jsem s tim vecne problemy... toto se delo vzdycky, kdyz se trochu unavily baterky.. moje prace vyzaduje presnost, a ja s ni prichazel jen o nervy, a jen jsem to furt krmil baterkama... ale sedim u PC podstatnou cast dne, jestli ne cely, asi to je delane jen pro "normalni" lidi :) Ted uz mam asi 4 roky laserovou mys s dratem skoro za tisicovku, a az umre koupim si tu samou.

btw. kurzor je porad kurzor at uz ma jakykoli tvar, jak uz nekdo psal, ale zaslechl jsem uz i "myšítko" :)

doplněno 29.03.14 07:27:

no v tomto pripade bych to videl spis na nabijecku + baterie :) nez to davat do jednorazovych :)

hodnocení

Jojo, bude to tak. Ale baterky mám nějaké spešl luxusní. ;) Myšítka jsou tlačítka na myši. Levé a pravé myšítko.

doplněno 29.03.14 07:11:

suntech.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]