Nejste přihlášen/a.
Existuje nějaký wifi router nebo něco podobného, co by mi poskytlo internet v tabletu, když nechci normální modem, ale nějakou alternativu (něco jako modem bez kabelů). Myslel jsem na něco bez LAN kabelu.
Nebo sem se chtěl zeptat jestli existuje nějaký wifi router bez lan kabelu, který se napájí buď ze zásuvky nebo přes usb a poskytuje internet.Je to vůbec možné?
Děkuji za odpověď
A jaké máte stávající připojení u počítače?
doplněno 02.03.14 14:48:Pokud máte ADSL/VDSL připojení, tak máte určitě router/modem (jen záleží jestli jen kabelový nebo kabelový+wifi) Pokud máte router s wifi, tak stačí jen se přihlásit do routeru přes ip adresu a vytvořit si domácí wifi sít SSID+heslo+šifrování+případně MAC filtrace adres to uložit a pak se jen připojit tabletem se stejnými parametry nebo klidně i notebookem či PC pokud má wifi kartu. Pokud nemáte s wifi, tak si koupit cena nových 500-1500Kč.
doplněno 02.03.14 14:54:Nebo jestli máte lepší tablet s podporou 3G mobilního Internetu, tak si na Aukru kupte balíček po 3 měsících na SIM kartě s FUP 100MB/den tedy 3GB na měsíc a budete mít Internet v tabletu jak doma, tak na cestách ve škole v práci za cca 70Kč/měsíc. O2 operátor si za stejnou službu účtuje min.300Kč a ještě se musíte upsat na 1-2 roky
Pokud tablet nemá přímou podporu 3G, tak má určitě podporu 3G USB modemu. Jen už to není taková pohodlná mobilita. Pořád si musíte hlídat a dávat pozor na ten USB modem připojený k tabletu, ale pořád lepší než nebýt připojen k Internetu
Internet nějak do domu přivedený být musí, dál už se dá samozřejmě šířit i bez kabelů a dokonce opravdu i pomocí elektrické sítě. Ale telefonní kabel nebo něco podobného potřeba je. I když existuje samozřejmě internet šířený vzduchem a mimo jiné je to stejný princip u mobilů, ale rychlost je většinou menší. Teď mě napadá, že právě asi to myslíte. V tom případě se ptejte u některého z mobilních operátorů na mobilní internet. Ale jak pak takový internet sdílet přes wifi, to už by bylo složitější.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.