Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Čtečka otisků na flash

Od: fatalwir® odpovědí: 6 změna:

Zdravím, našel jsem toto: czc.cz/... a potřeboval bych vědět, jestli má někdo zkušenosti s tou čtečkou, jestli by se nedala použít stejně jako čtečka otisků, díky kterým se dá přihlásit do Windows. Popřípadě jestli někdo neví o nějaké jiné levné čtečce, která by se k tomuto účelu dala použít. Ve škole se totiž do notebooku nedá normálně přihlásit heslem, protože vám deset lidí čumí přímo na ruku, tak hledám jiný způsob. Díky.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, obávám se, že ta flashka je chráněna tou čtečkou proti úniku dat, které jsou na ní uložené, ale po připojení nebude fungovat jako čtečka pro spuštění OS. To by snad na ní musel být OS Linux, ale ani tím si nejsem jistý, zda by to nenabootovalo bez ověření otisku. Jinak, externí čtečky otisků jsou už výrazně dražší, tak tudy asi cesta nevede.

Zdravím!

praivo*
hodnocení

0x

Tohle nepůjde, ta čtečka slouží jen pro ochranu dat na flashce. Ale tohle, jestli to funguje, by možná použít šlo.

hodnocení

Vyřešil jsem to levně, zkusil jsem si nainstalovat Rohos logon free, což odemkne PC zastrčením flashky. Free verze nemá žádné funce navíc, což mi nevadí a zatím to funguje tak jak si představuju, takže čtečku prozatím zavrhuji. :)

doplněno 02.03.14 21:28:

Má to webkameru, ale ta flashka mi příjde lepší. Říkám, zatím to funguje.

praivo*

Jestli tam máš kameru, zkus i KeyLemon.

hop®

Jo, a pak se nám Fatálek nechá třeba ostříhat a bude mít na čtvrt roku utrum od compu... :-D

praivo*

Tomu programu to nevadí (vyzkoušeno), navíc samozřejmě nezaniká možnost přihlásit se normálně heslem.

doplněno 02.03.14 21:37:

Já měl trochu jiný (Luxand Blink!), ale tenhle je nejspíš dost podobný.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]