přijímám internet přes směrovou parabolickou antenou 19db do wifi karty d-link pci v počítači a druhý počítač kvůli připojení na internet mám propojeny přes sítový kabel přes sítove karty.takže když děcka chcou na net tak musím mít zaplý počítač.poradte mi jake zařízení si mám pořídit aby se děcka mohly připojit na net aniž bych musel zapínat první počítač.děkuji za radu.
Wi-Fi router, který zapojíte namísto toho prvního počítače. Vytvoříte si místní síť a máte po problému,l protože všechny počítače se budou připojovat k tomu routeru.
Nooo skoro,ale to mu pak nepujde wifi- na wifi bude příjmat net. Bude potřebovat 2 wifi routery, tedy přesněji AP client (často bych řekl že se používá mikrotik ale v těch se neorientuji) a router (ap klient na příjem wifi a router na rozvedení netu- do wan portu routeru se píchne apčko). Možná to jde elegantněji ale to mě teď nenapadá
Ano může, pokud umí router routovat ma wifi (a pokud dotyčný oželí připojení např noťasu po wifi), ale to právě většinou nejde a umí to jen na wan port, to co posílal spider odkaz to jen dokazuje, doporučuji pročíst diskuzi zrovna na tohle téma tam něco píšou Naposled co jsem byl u instalace wifi tak tam isp rval právě nějaký mikrotik (bohužel nevim který) a z něj šel do wifi routeru, jak už jsem řikal...
Díky lidi za rady.nechal jsem si poradit a po dvou zkušenostech s wifi routrem air live,který sice má ap,ale na připojení z adsl nebo klasického modemu až pak ap rozdělí lan.vrátil jsem to a koupil si stightcore wrt-312 wifi ap router po nastavení jsem se sice dostal na net,ale brana mě nepustila,že mám statickou ip namísto dynamické i když jsem to měl nastavené na dhcp klienta a nic.asi vadný kus a ktomu tak hřál že by se na něm daly smažit vajíčka.taky jsem to vrátil a tak jsem koupil ovislink Air Live WL-5460AP v2 54Mbps Wifi access point a už jeto v pohodě a frčíme.moc děkuju za rady.zatím
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.