Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

SDXC karta hlásí ochranu proti zápisu

Od: mysina* odpovědí: 21 změna:

Dobrý den. Dnes jsem si koupila SDXC kartu alza.cz/... a bohužel hned nastal problém. Podařilo se mi na ni nahrát několik souborů, když se karta zničehonic zasekla a nyní na ni nelze nic nahrávat, ani z ní nic mazat. Vždy mi to hodí hlášku, že došlo k chybě, a že mám odstranit ochranu proti zápisu. Myslela jsem, že mám ve špatné poloze zámek proti formátování na boku adaptéru, ale ať ho dám do jakékoliv polohy, tak je to stejné. Tento problém je jen pokud kartu připojuji k notebooku přes adaptér. Pokud ji dám bez adaptéru přímo do tabletu, tak na ni zapisovat i z ní mazat jde. Z Alzy mi napsali, ať kartu reklamuji, ale já si nejsem jistá, jestli prostě jen nedělám něco špatně. Předem děkuji za jakoukoliv radu.

21 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

zkusil bych to v jiném adaptéru na stejném ntb

albatros498022*
hodnocení

0x

adaptér nepodporuje tak velkou kapacitu karty

mysina*
hodnocení

Je to adaptér, který byl přímo u té karty, takže ji podporovat musí. Jiný adaptér doma bohužel nemám, takže to v jiném nevyzkouším.

To dělají windows sedmičky žejo? Zkuste kartu zformátovat po Xpéčkama na jiným počítači. Mě to pomohlo.
doplněno 01.03.14 22:30: Nebude li po ruce jiný počítač tak na zformátování karty do 32GB stačí i novější telefony.
mysina*
hodnocení

Mám Windows 8, na druhém počítači Windows 7. Nefunguje ani pod jedním. Obávám se, že po zformátování už by mi nikdo reklamaci neuznal.

Formátování karty nemůže být důvodem pro ztrátu záruky to je běžná operace.Dřív bylo nutné před prvním použitím každou kartu nejdřív zformátovat. Kdybys chtěla na kartu dát soubor větší než 4GB tak ji taky budeš muset přeformátovat z FATky na NTFS protože FAT32 neumí s většíma souborama pracovat. Jestli ti ta ochrana proti zápisu nebrání v tom abys kartu nechala zformátovat tak se toho neboj.

hodnocení

0x

Není co řešit, reklamujte.

mysina*
hodnocení

Tak jsem to zkusila ještě v jiném notebooku a problém pořád stejný. Neustále to hlásí "odstraňte ochranu proti zápisu". Takže mi opravdu nezbyde nic jiného, než reklamovat. Ach jo :(

Kdyby bylo po ruce cd linuxu tak diskový nástroj si s nějakou ochranou proti zápisu lámat hlavu nebude. Stáhnout a vypálit ubuntu je otázka pár minut a na 99% by vám to ušetřilo cestu na prodejnu a tahanice s reklamací. Nehledě na to že další kus který vám alza dá se může chovat stejně.
mysina*
hodnocení

No chtělo by to vědět, která konkrétní značka SDXC nemá problém s fungováním pod Windows 8.

pilivoj*
hodnocení

0x

Nejde vám tám nahrát víc než chcete, tato karta je větší než obvyklé tak se doporučuje naformátovat na formát exFat.

Ale je možné že Vám to počítač notebook nenabídne, tak si zajdete do stránek Microsoftu ,

microsoft.com/...

a stahnete si tento balíček. a pak to půjde.

Pomohlo?

mysina*
hodnocení

On je problém, že z ní nejde ani nic smazat, což mi přijde divné. Pořád to píše, že je karta chráněna proti zápisu.

doplněno 02.03.14 11:13:

Taky mi nejde do hlavy, že v tabletu bez adaptéru funguje, jde na ni zapisovat i z ní mazat.

V tabletu funguje protože podporuje SDXC, ty ostatní podporují nejspíš jen SDHC a to bude celý problém...

mysina*
hodnocení

Používám tento notebook Lenovo alza.cz/... Bohužel se nikde nedočtu, jaký typ karet podporuje...

pilivoj*

Asi fakt je na vině ten adaptér.mám jednu SDXC a nyní z karty přehrávám videa do počítače.

A je to ten univerzální adapter z aukra za 39 kc.

a funguje v jakémkoli počítači od Xp do Win 7

SDXC karta hlásí ochranu proti zápisu
pilivoj*

Asi fakt je na vině ten adaptér, mám jednu SDXC a nyní z karty přehrávám videa do počítače.

A je to ten univerzální adapter z aukra za 39 kc.

a funguje v jakémkoli počítači od Xp do Win 7. Váš notebook j enovější tak by to zvládnout měl.

Máte to naformátované jak? Fat32 nebo ten exFat.U Fat32 tam dáte vcelku jen 1GB,

jinak to hlásí taky třeba že je to plné i když není.Jak velký soubor tam dáváte?

Ale exFat tam dáte v kuse asi vic než 4GB.

SDXC karta hlásí ochranu proti zápisu #2
mysina*
hodnocení

Na stránkách výrobce (SanDisk) jsem našla, že micro SDXC karty jsou už od výrobce naformátované na exFAT, takže v tom by problém být neměl. Pro mě je upřímně formátování tak trochu španělská vesnice, takže jsem v koncích :(

Přikládám fotku okna, které mi tam neustále vyskakuje, jakmile se pokusím z karty něco smazat. Nahrálo se mi na ni bez problému spousta věcí, ale v jednom okamžiku mi to napsalo, že jeden soubor nelze nahrát, seklo se to, a pak už jsem s tím nehla.

doplněno 03.03.14 11:30:

Ve vlastnostech karty jsem teď skutečně našla, že je naformátovaná na exFAT.

doplněno 03.03.14 11:36:

Mohl byste mi poslat link na ten univerzální adaptér? Bohužel jsem ho na Aukru nenašla.

doplněno 03.03.14 11:38:

Ten adaptér podle popisu nepodporuje karty micro SDXC, takže ten by mi asi nepomohl :(

SDXC karta hlásí ochranu proti zápisu #3

hodnocení

0x
Použijte jiný adaptér, jak jsem psal výše, a bude po problému, vlastní zkušenost
mysina*
hodnocení

Tak jsem kartu nakonec reklamovala a ukázalo se, že problém byl opravdu v kartě. Poruchovost je prý cca 1%, tak jsem se zrovna trefila. Vyměnila jsem značku SanDisk za Kingston a ta funguje bez problémů tak jak má.

Zrovna jsem chtelnapsat, ze problem bude karta. Takto jsem si s nekolika kral i pod Linuxem a stale stejny problem. Gratuluji k vyreseni problemu

erza
hodnocení

0x

Zdravím, měl jsem stejný problém, naformátoval na NTFS a problém vyřešen :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]