Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Využití ram v klidu

Od: teruliiiin odpovědí: 8 změna:

Dobrý den, když mám spuštěný notebook, tak v klidu , nemám spuštěnou žádnou aplikaci mi taskmanager ukazuje využití ram 1,15 GB. Windows 7 64 bit. Je to normální?

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Největší a nejnáročnější aplikace na Vašem počítači se jmenuje Windows.

hodnocení

0x

Úplně normální to není, ale není přece problém podívat se do správce úloh, co kolik paměti využívá. Já mám 32bit a v klidu (na pozadí běží jeden synchronizační prográmek a software ovladače ATI a Realtek, využití kolem 500MB (z 2GB)

doplněno 01.03.14 20:29:

nejvíce mi žere systémový svchost, dále explorer, searchindexer a dwm

Jestli má 4GB, pak si widle vezmou ten 1GB bez zaváhání.

mi to bere i 1,7GB ze 4 u 64bit

teruliiiin
hodnocení

mám 4 GB, a bere to 1,12 GB . takže je to snad vpořádku :)

jofa*

U mne, 32 bit-4GB-využití RAM v klidu 435 MB.

hodnocení

0x

Jak tak koukám, tady je skoro jasně vidět, že u 4GB RAM je ještě na pováženou použití 64bit operačního systému, když si už ten sám v klidu vezme 2x víc paměti než 32bit systém :)

Jak pise kolega. U 4GB se x64 urcite nevyplati, ma prilis vysokou rezii. 32bit syce nevytizi celych 4GB, ale ve vysledku to bude stejne vychazet lepe pro 32bit.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]