Nejste přihlášen/a.
Mám nový NTB a potřeboval bych do něho přenést větší obsah dat ze staršího PC.
Prosím o radu, jak PC s NTB propojit, aby se data nemusela přenášet dvojím kopírovánim
přes USB pomocí HDD .
Předem děkuji za radu.
Dobrý den, jedna možnost je i vyndat HDD z PC, vložit do rámečku a připojit k NTB do USB jako externí HDD. Po kopírování ho vrátit zpět do PC. Zdravím!
doplněno 01.03.14 15:34:praivo - já jsem tu cenu rámečku neřešil (i proto, že ho doma již mám). Nevím, zda bude tazetel ochoten vyndávat HDD z nového NTB, ale asi by to také šlo. Jenže, v PC bude stejně potřebovat redukci pro HDD z NTB, ne?
doplněno 01.03.14 15:43:praivo - díky za vysvětlení.
To je taky možnost, ale do stolních PC se většínou dávají 3,5" HDD a rámečky na ně jsou drahé (mj. o kvůli potřebě externího napájení). Když už, tak naopak - disk z NB do stolního.
doplněno 01.03.14 15:41:Pokud tam má disk SATA, tak ne.
V PC mám HDD SATA, NTFS, 1T, rozděkaný na 3 disky. Zkusil jsem ho k NTB připojit přes "konvertor USB2,0 TO IDE + SATA Cable"
ale nenašlo mně ho, (nabídlo mně to fornátování) i když 3 HDD 500G jak IDE tak SATA to našlo a fungovalo to, ale jejich formát byl FAT 32.
Já bych to řešil kabelem za cca čtyři stovky a nemusel bych vyndavat ani jeden disk, maximálně otevřít skříň starého PC.
No, správněji než redukce se to nazývá řadič.
doplněno 02.03.14 08:46:Jo tak ten adaptér už máš. Disk by se měl ukázat ve správě disků, jako usb device. Tady mám jeden připojen:
doplněno 02.03.14 08:50:A připojil jsi s tím konvertorem i napájení disku doufám? 3,5"disk se nerozjede přes USB napájení...
Jak píše @praivo hned v první odpovědi: propoj oba PC síťovým kabelem a už jsi to mohl mít dávno hotové. V jednom PC nastavíš sdílení (třeba celého disku), druhým se k němu připojíš a pohodlně zkopíruješ, co chceš. A jestli máš oba PC připojené k domácímu routeru/modemu, už je tím pádem propojené máš, takže stačí jen nasdílet a zkopírovat.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.