Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dlouhý tón

Od: pilivoj* odpovědí: 4 změna:

Chtěl jsem zapojit starší desku,

Při zapnutí se ozve krátký tón, a pak dlouhý nekonečný.

Vyzkoušeny troje paměti, odpojeno skoro vše a stále ten tón.Když to nechám zapnuté dýl tak se za chvilku vypne.

Co znamená druhý tón? Vadná deska k vyhození?

Deska Gigabyte GA - M61SME-S2

Děkuji za náměty, rady

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

host*
hodnocení

0x

Dlouhý trvalý (continuous) - zřejmě vada zdroje, nebo někde je zkrat, je připojeno něco, co tam nepatří.

Jeden krátký a pak dlouhý? Obvykle bývá dlouhý a pak několik krátkých. Zkus hledat podle klíčového slova "beep error messages" 1 short 1 long (1 continuous).

Až přijdeš na to, čím to bylo dej pak pro zajímavost vědět pro poučení ostatních.

pilivoj*
hodnocení

Ano jeden krátký ten co prý testuje paměti, a pak nekonečný..

On se dříve zasekával (PC) nepravidelná závada.Zamrzl nebo se vypnul.Dal jsem HDD na jiné 2 desky a pak jiný starší i nový zdroj.Vyzkoušeny i různé paměti. 3 druhy.Stále se vypínal někdy za 5 minut někdy za 4 hodiny.To to ještě startovalo OK .Na vině bylo to, že Windows XP, byl stále stejný pro tři desky, sice to nic nevyžadovalo, ale asi se to trochu hádalo.To jsem ale nevěděl s určitostí.Desku jsem odložil. Pak za čas jsem si řekl zkusím to na Win 7.No a ted´ to dělalo ten dlouhý trvalý tón. Tak jsem na desku vynuloval - Clear CMOS. No a musel jsem tedy něco nastavit no, ale už tam dávám Windows 7 a jede to v pohodě.

Ta druhá deska co také blbnula, ta šla lépe tam se nic nenulovalo system jsem nainstaloval, ale jde to strašně pomalu.Když řeknu strašně tak mám na mysli Hóóóóódně pomalu. Bootování trvá asi 5-10 minut. Otevření okna ve Windows asi 5 vteřin. Tam nastavení v Biosu nepomohlo.Tak to zkusím taky resetovat. Ale to až někdy příště...

Zatímco jsem toto napsal tak se Windows 7 nainstaloval a jede to bez padání a rychle.

Nechtělo se mi přeinstalovávat, ale za ty nervy to nestojí. Měl jsem to udělat dávno..

Třeba to někomu pomůže a vyvaruje se mých chyb.

hop®
hodnocení

0x

Zkuste zvukový kód najít zde...

host*
hodnocení

0x

I když jsi vyzkoušel troje paměti, může to být pamětí, deska je dobrá. Jestli máš RAMek ví, zkus je dávat po jedné, nebo si půjč od kamarádů jinou. Hlavně takovou, aby ti do tvé desky šla. To by mohl být ten dlouhý tón, že tam je RAMka nebo kombinace RAMek se kterou si nerozumí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]