Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,mám procesor amd athlon x2 250 - 3ghz.Chtěl bych ho nataktovat třeba na 3600Mhz,ale nejde mě zvýšit frekvence více než 3285Mhz.Nevím,zdali nejsou potřeba odemknout některé sektory .Na netu je nepřeberné množství návodů,ale nevím,který je z nich ten dobrý,abych si ho neodpálil?Děkuji za odpovědi
Děláš to na vlastní nebezpečí - to na úvod
Začni snížením násobiče RAM, protože jak zvýšíš rychlost FSB, zvýšíš i rychlost pamětí. Takto budeš mít jistotu, že nejsou RAMky tím, co tě omezuje v přetaktování.
Dále je většinou potřeba lehce zvednout napětí procesoru
Počti si tady, jedná se konkrétně o tvůj procesor pctuning.tyden.cz/navody/upravy-pretaktovani/15870-jak-na-pretaktovani-athlon-ii-a-phenom-ii-pro-am3
je to velmi podrobně zpracováno
oprava odkazu pctuning.tyden.cz/...
doplněno 27.02.14 22:56:mcgyver: už pár let denně používám trvale přetaktovaný obyčejný Intel Dual-Core 2,2GHz na 2,8GHz, žádnou nestabilitu jsem nikdy nepozoroval, za to nárůst výkonu ano
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.