Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Soubory do virtualboxu

Od: maeda® odpovědí: 4 změna:

Mám v Pc W8 a k tomu nainstalovaný Oracle VM Virtualbox, kde mám XP. Potřebovala bych do XP nainstalovat a otevřt některé soubory, které mám v W8-Stažené soubory. Nedaří se. ( Hostitel = W8 a Host = XP?) Nevíte někdo jak na to? Děkuji za pomoc.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hm*
hodnocení

0x

Asi bych zkusil nasdílet v jedněch W nějaký adresář a k němu bych se připojil ze druhých W přes síť.

doplněno 26.02.14 11:56:

Jak na to, ať radši poradí někdo znalejší WIN.
Vše se dělá v Průzkumníku. Najedeš myší na adresář, zmáčkneš pravé tlačítko myši a tam by měla být volba "Sdílení ...", dál postupuj podle toho, co se otevře (asi se to může na různých WIN trochu lišit).
Ve druhých WIN pak v Průzkumníku vlevo necháš rozbalit "Místa v sítí - Celá síť - atd." až tam bude ten první PC s viditelným tím nasdíleným adresářem.

hodnocení

Promiňte mi moji hloupou otázku, ale jak se to dělá?

zabu
hodnocení

0x

Ve virtual boxu(VB). Přidat si disk z W8 jako virtuální do VB. Nahoře menu Nastavení/úložiště/nahoře ikona + přidat nový disk, ta druhá volba(+) je přidání cd/dvd.
Jen nevím, jedno. Takhle to funguje u mě, mám VB ve W7. Ale snad ty W8 nebudou tak odlišné.

A ještě je potřeba doinstalovat přídavky pro hosta. V okně spuštěného systému klikněte na Zařízení a pak Instalovat přídavky pro hosta...

Sdílené složky můžete také přidat v Zařízení> Nastavení sdílené složky...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]