Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Systémová deska pro tablet

Od: mysina* odpovědí: 3 změna:

Dobrý den. Dva měsíce po vypršení záruční lhůty mi přestal fungovat tablet zn. Samsung Galaxy Tab P7500, 64G. Nejdřív se na displeji začal objevovat zrnitý pruh a následně už po zapnutí vůbec nenaběhl. V servisu mi řekli, že je potřeba vyměnit systémovou desku, cena 5830 Kč. Ta cena mi přijde vysoká, nebýt toho, že na náhradní díl už poskytují jen 3 měsíce záruku (nový občanský zákoník to údajně umožňuje). Dokáže mi někdo, kdo se v tom vyzná, říct, jestli je ta cena odpovídající, a jestli se vyplatí desku měnit? Pokud by měla tak minimální výdrž jako ta původní nebo ještě hůř odešla po skončení 3měsíční záruky, tak by to byl docela špatný vtip. Nový srovnatelný tablet ale na druhou stranu vyjde na cca 18000 Kč, tak nevím.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

mysina*
hodnocení

Jen pro doplnění, výše uvedená cena je bez DPH, takže celková cena systémové desky by byla 5830 Kč + 21% DPH, tedy celkem 7054 Kč. Za tuhle částku už vážně uvažuji o koupi nového tabletu, kde bych měla alespoň dvouletou záruku, narozdíl oproti té tříměsíční u nové systémové desky. Zaujal mne třeba tento Acer alza.cz/...

tomasek*
hodnocení

0x

Dobrý den.

Bohužel bych tomu věřil. Je to něco podobného jako třeba s notebooky - když člověku odejde základní deska, nová stojí téměř jako nový notebook, takže se většinou nevyplatí to nechat vyměnit (po těch dvou letech, kdy uplyne záruční doba, už za cenu základní desky seženete notebook srovnatelný, nebo dokonce lepší než ten starý)...

Ještě se zkuste zeptat ve více servisech značky Samsung (i když cena bude stejná, nebo hodně podobná), ať máte jistotu, že je ta cena standardní. Ideální by bylo, kdybyste měla nějakého šikovného kamaráda/známéno a k dispozici stejný tablet (např. s poškozeným displejem - ten by byl levný) - pak by to šlo "složit"...

hodnocení

0x

Ssobně bych to za to nedal...

To už radši koupit jiný a tento vadný prodat na aukru na náhradní díly...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]